'Ey Devlet neredesin?

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından 11 ilçeye 11 Okul Projesi kapsamında Kapaklı İlkokulu'nun temel atma töreninde konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, AK Parti iktidarına yüklendi. Ka

GÜNDEM 22.10.2015 17:29:00 0

Kapaklı İlkokulu'nun temel atma programında konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı coştu. Kapaklı'nın en büyük sorunlarından birinin de bir türlü yapılamayan Saray yolu olduğunu söyleyen Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Ortada tam 8 yıldır tamamlanamayan bir yol var. Burada onlarca insan hayatını kaybetti. En son 5 kişilik bir Suriyeli aile bu yolda meydana gelen kazada yok oldu. Buradan bütün siyasilere sesleniyorum. 1 Kasım sonrası kim iktidara gelirse gelsin çözmesi gereken ilk sorun budur” dedi.
BİZİ CİDDİYE ALMADILAR
Kapaklı-Saray yolunun tamamlanamaması nedeniyle ilçenin en işlek caddesi Pınar Bulvarı’nda özellikle servis saatlerinde trafiğin durma noktasına geldiğini kaydeden Mandalı, “Artık, Saray yolu yapılsa bile Pınar Bulvarı yetersiz kalacaktır. Çünkü muazzam bir nüfus artışı var. Biz Karayolları ile görüştüğümüzde çözüm önerilerimizi dile getirdik. Fakat bizi ciddiye almadılar. Eğer buradaki yol sorununu çözmek istiyorsanız, önce bizimle istişare yapacaksınız” diye konuştu.
KAPAKLI’YA TEK BİR ÇİVİ DAHİ ÇAKMADINIZ
Kapaklı’nın 6 Aralık 2012’de ilçe olduğunu söyleyen İrfan Mandalı, “Fakat 31 Mart 2014’e kadar ilçe olma adına tek bir kamu yatırımı almadı. Ey Devlet erkanı! Bu tarihe kadar neden bekledin? Kapaklı ilçe oldu. Buraya hükumet binası, hastane, vergi dairesi, kamu binaları gerekiyordu. Neden Kapaklı’ya tek bir çivi dahi çakmadınız?” diye sordu.
HANİ SİZİN ADALETİNİZ?
Kapaklı halkının tüm bu tabloyu iyi okuması gerektiğini dile getiren Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Biz Devlete vergi vermede 8’inci sıradayız. Ama hizmet alırken 58’inci sıradayız. Hani sizin adaletiniz? Kamu yatırımları dışında, ilçemize spor alanında da tek bir Devlet yatırımı yapılmadı. Ey Devlet neredesin?” ifadelerini kullandı. Kapaklı’nın ihtiyaçlarından da bahseden Mandalı, “İlçemizde acilen bir hükumet binasına ihtiyaç var. Yeni bir emniyet binasına ihtiyaç var. En kısa zamanda Vergi Dairesi açılmalı. 100 bin nüfuslu ilçede tek bir noter yok. Ayıptır ya!” dedi.
BÖYLE GİDERSE ÜLKEMİZ ÇÖLLEŞİR
Konuşmasına, İğne Ada’da yapılması planlanan nükleer santrale değinerek devam eden Başkan Mandalı, “Almanya, 2016’da nükleerden vazgeçmeyi Devlet politikası haline getirirken, biz hala doğayı katledip nükleer santral yapmaya çalışıyoruz. Böyle giderse ülkemiz çölleşir. Halkımızın bu konuda çok uyanık olması gerekiyor. Tüm bu yaşananları göz önüne alıp, 1 Kasım’da da ona göre hareket etmesi gerekiyor” dedi.
BİZİM DE KANAL KAPAKLI’MIZ OLSUN
Mandalı, konuşmasının devamında Büyükşehir Belediyesi’ni eleştirdi. Büyükşehir Belediyesi ulaşım araçlarını hala Kapaklı’da göremediklerine vurgu yapan Mandalı, “Birçok ilçeden Tekirdağ merkeze ulaşım Büyükşehir tarafından sağlanırken, Kapaklı halkı hala bu hizmetten faydalanamıyor” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a yeni bir projesinden bahseden Mandalı, “Ülkemizin Kanal İstanbul projesi var. Benim de Kanal Kapaklı projem var. Bu proje ile Hacılar Çeşmesi mevkinden Kazak Gölü’ne kadar açılacak kanal sayesinde vatandaşlarımız kayıklar vasıtasıyla ulaşımlarını sağlayabilir. Bu proje, Trakya’da da ilk olacaktır” dedi ve Albayrak’tan destek istedi.
Haber / Ahmet KARDEŞ