Seçim çalışmalarını Muratlı'da sürdürdü

Saadet Partisi Tekirdağ Milletvekili adayı Murat Vakitçi, seçim çalışmaları kapsamında Muratlı'da çeşitli ziyaretlerde bulundu.

GÜNDEM 22.10.2015 17:16:00 0
Seçim çalışmalarını Muratlı

Pazaryeri,esnaf ve kahve ziyaretlerinde bulunan Vakitçi,burada vatandaşlara yaptığı konuşmada  Türkiye'nin 3 yıldır seçim atmosferinde olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Yerel seçim ve Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle 2014 yılını, 7 Haziran ve 1 Kasım seçimleriyle de 2015 yılını kaybettik. Çünkü hiçbir stratejik karar almadan  3 yıl geçti ve kendilerinden çözüm beklenenler bayrak mitinglerinin arkasına sığınmaya çalıştı.Görülüyor ki; ülkemizin yeni bir hikayeye ihtiyacı var. 2002'de Meclis'te 2 parti, 2007'de 3 parti, 2015'de 4 parti olmasına rağmen sonuç değişmemiştir. Çünkü Meclis'e aklı selim lazımdır. İstikrar sürsün diyenlerin, 13 yıllık yanlışlarını düzeltmek için 4 yıl daha istemesi anlamsızdır. Bu yanlış gidişi engelleyemeyen Meclis'teki muhalefete kulak kabartmak anlamsızdır.

Çünkü denenmiş olan denenmez.Görülüyor ki, 1 Kasım'da yeni bir seçim yapmak için yepyeni sebeplerimiz var. Bir; “milli iradeye saygı” mitingleri yapanlar 7 Haziran millet iradesini tanımamışlardır. İki; kurulan seçim hükümetinde çok sayıda dışarıdan bakan olması Meclis'e saygısızlıktır. Üç; 2 Kasım'da milletimizin ne kazanacağından bahseden yoktur. Seçim akşamı a partisi şu kadar, b partisi bu kadar oy aldı diye ekranlardan paylaşılan sonuçlardan daha önemlisi, çözüm yollarının konuşulacağı bir zemin ve bunu sağlayacak bir lokomotiftir.Bu lokomotif arayışını bırakıp da raydan çıkmış trenin vagon sayısını artırmaya çalışanlara sormak lazım. Son bir yılda Türk lirasının döviz karşısında yüzde 30 değer kaybetmesini durduramayanlar 2023'ten bahsetmekle çözüm ürettiklerini mi sanıyorlar? Vatandaşlarımızın bankalara borcu 13 senede 40 katı aşmış, 3 milyon vatandaşımız borçlarını ödeyemediği için kara listeye girmişse, istikrar sadece faiz lobisine yaramış olmuyor mu? Sınırlarımızdaki mayınları temizleyen anlayış şimdi duvar örüyorsa bu “stratejik derinlik”in iflası değil midir?"dedi