Yüceer: Önce Türkiye

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, partisinin Çerkezköy İlçe yönetimi ile birlikte Marmara Haber Gazetesi'ni ziyaret etti. Ziyarette 1 Kasım seçimlerine dair açıklamalarda bulunan Yüceer, "Biz Ön

GÜNDEM 19.10.2015 18:03:00 0
Yüceer: Önce Türkiye

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer’in Marmara Haber Gazetesi’ne yaptığı ziyarette CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk, CHP Çerkezköy Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca ve çok parti yönetimi de hazır bulundu. Parti olarak önceliklerinin ne olduğunu çok iyi bir şekilde dile getirdiklerini söyleyen Yüceer, “Biz ‘Önce Türkiye’ dedik. 7 Haziran sonrası hiçbir kaygı gütmeden, bu ülkenin geleceği adına ortak paydada buluşmaya çalıştık. Fakat maalesef ne AK Parti hükümeti ne de MHP bizim gösterdiğimiz duyarlılığı gösteremedi” dedi.
KOALİSYON İÇİN BÜYÜK ÇABA GÖSTERDİK
7 Haziran seçimleri ile AK Parti’nin iktidardan düşmesine rağmen iktidarı bırakmadığına dikkat çeken Candan Yüceer, 3,5 aydır meclis çalışmadı. O günden bugüne kadar CHP, hiçbir sınırlama olmadan herkesle görüştü. Tüm partilerle görüştü. En son büyük koalisyon kurulması için devam eden görüşmeler, Cumhurbaşkanı’nın ‘Başbakan intihar edecek değil ya’ Elbette erken seçime gidecek’ söylemleri ile adeta baltalandı. Cumhurbaşkanı’nın tüm söylemleri koalisyon kurulmaması yönündeydi. Buna rağmen biz koalisyon için büyük çaba gösterdik. Ama birileri koltuk kaygısına düştü. Bu süreçte ‘Biz’ diyerek taşın altına elini koyan tek parti CHP olmuştur. Ülkeyi normalleştirmek, reform hükumeti kurmak istedik. MHP’ye Başbakanlık teklif ettik. ‘Seçim rüşveti’ deyip kendilerini geri çektiler. Her şeye ‘Hayır’ dediler. Ama meclis başkanı seçiminde Ak Parti’nin ekmeğine yağ sürdüler” ifadelerini kullandı.

 


HER AÇIKLAMASINDA BİZİ HEDEF GÖSTERİYOR
Türkiye'nin son yıllarda kutuplaştırıldığını öne süren Yüceer, “Türkiye’nin en son ihtiyacı olan şey kutuplaşmadır. Bugün ‘Önce İnsan’ diyen bir parti var. CHP ile kutuplaşma bitecek. Sadece bize oy verenler için değil, 80 milyon vatandaş için aynı şeyi istiyoruz. Ama halkın iradesini yok sayan bir Cumhurbaşkanı var. Her açıklamasında bizi hedef gösteriyor” dedi. AK Parti’nin seçim beyannamesini samimi bulmadığını kaydeden Yüceer, “Biz o seçim beyannamesinde yer alan tüm konularla ilgili meclise kanun teklifleri sunduk. Fakat tüm tekliflerimiz AK Parti çoğunluğu tarafından reddedildi” dedi.
ŞOV YAPIYORLAR
Tekirdağ’ın sorunlarından da bahseden Candan Yüceer, “Tekirdağ’ın Saray ve Hayrabolu ilçelerinde yıllardır bitirilemeyen yol problemleri var. Bu yollarda onlarca insan hayatını kaybetti. Orada bir yolsuzluk var. Saray yolu kaçıncı kez ihale edildi. Buralar ölüm yolu olarak anılır oldu. 8 yıldır bu yol nasıl bitirilemez. Orada çıkıp gövde gösterisi yapana kadar, önce buradaki yolsuzluğu ortaya çıkarın. Bunun yerine şov yapıyorsunuz. Bizim bunu yapmaya yüzümüz kızarırdı. Aynı şekilde Çerkezköy’de 23 Nisan’da açılması gereken hastane 6 ay gecikmesine rağmen açılamadı. Tren seferleri hala başlatılamadı. Tüm bunların sorumlusu iktidar partisinin Tekirdağ vekilleridir ” dedi.
YAPTIRMAYACAĞIZ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin 1,5 yıllık altyapı çalışmalarının ardından artık kurdele keser hale geldiğini söyleyen Candan Yüceer, “Artık insanlarımızın gözle görebileceği hizmetler yapılmaya başlandı. Açılışlar, temel atma törenleri yapılmaya başlandı. Bundan sonrası çok daha güzel olacak” dedi. 1 Kasım sonrası Tekirdağ Milletvekili olarak önceliğinin İğneada’da yapılması planlanan Nükleer Santral olduğunu kaydeden Yüceer, “Dünya nükleeri terk ederken, bizim bu ısrarımız nedendir anlamıyorum. Herkes yenilenebilir enerji kaynaklarına yöneliyor. Kimse kusura bakmasın ama oraya nükleer santral yaptırmayacağız” ifadelerini kullandı.
Haber / Ahmet KARDEŞ