Çağrı Selimiye, afiş Sultanahmet

Edirne'de, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Trakya Koordinatörlüğü ve Kredi Yurtlar Kurumu Bölge Müdürlüğü'nce yurtta kalan öğrenciler için "Selimiye'de huzurda buluşu

GÜNDEM 18.10.2015 20:27:00 0
Çağrı Selimiye, afiş Sultanahmet

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Trakya Koordinatörlüğü ile Kredi Yurtlar Kurumu Bölge Müdürlüğü'nce yurtta öğrenciler için Selimiye Camii'nde sabah namazı organize etti. Etkinlik için afiş düzenleyen iki kurum Mimar Sinan'ın "Ustalık eserim" dediği UNESCO dünya kültür mirasında yer alan Selimiye Camii'ne çağrıda bulunmasına rağmen İstanbul'daki Sultanahmet Camii'nin fotoğrafını kullandı.
Afiş, KYK yurtlarında ve kurumların sosyal paylaşım sitelerinde kullanılarak öğrenciler davet edildi. Programın duyurusunda ise "18 Ekim 2015 Pazar günü Gençlik ve Spor Bakanlığı KYK Genel Müdürlüğü" nün organize ettiği "Selimiye'de Huzurda Buluşuyoruz" sabah namazı programı yapılacaktır. Sabah namazı sonrası katılanlara kahvaltı ikramı olacaktır" denildi. Ayrıca öğrencilerin camiye ulaşmaları için sabah 06.00'da ücretsiz olarak servis kaldırıldı.
Kredi Yurtlar Kurumunda kalan Trakya Üniversitesi öğrencileri dün Selimiye Camii'nde bir araya gelerek namaz kıldı. Namazın ardından Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Şentürk'ün sohbetini dinleyen öğrenciler, daha sonra ise kahvaltı yaptı. Etkinliğe öğrencilerin yanı sıra Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Trakya Koordinatörü Fatih Ot ve Kredi Yurtlar Kurumu Bölge Müdürü Mustafa İkiz de katıldı.