Okula 'güvenli' gidin denetimi

Edirne Belediye Başkanlığı Trafik Zabıta Denetleme ekipleri, öğrencilerin okullara daha güvenli gidebilmeleri için servis araçlarına yönelik denetimlerini arttırdı. Okulların açılmasıyla birlikte artan

GÜNDEM 13.10.2015 18:27:00 0
Okula

2015-2016 eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte Edirne içinden ve Edirne dışından okullara öğrenci taşıyan servis araçları okula gidiş ve dönüş saatlerinde Trafik Zabıta Denetleme akipleri tarafından denetleniyor.

Ekipler, öğrencilerin okula gidip-gelirken kullandıkları okul servis araçlarının ruhsatlarının olup olmadığına, okul servis araçları yönetmeliğine uygunlukları ile okul servis ücretleri ile ilgili Belediye Meclisinin 02/09/2015 tarih ve 2015/204 sayılı kararının uygulanıp-uygulanmadığını inceleniyor.
SERVİS ÜCRETLERİNE DİKKAT
Servis ücretlerinin Belediye Meclis kararında belirtilen tarifeden fazla alınması durumunda velilerden gelen şikayetler ise, Edirne Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından değerlendirilecek.Meclis kararında belirtilen ücretlere uymayan okul servislerine gerekli cezai işlemin uygulanacağı belirtildi.