Kitap fuarına büyük ilgi

Edirne Belediye Başkanlığı tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Edirne Kitap Fuarı'na katılan Ali Kırca, Canan Tan, Ediz Hun, Cengiz Hortoğlu ve Onur Behramoğlu gibi ünlü yazarlar Edirneli

GÜNDEM 12.10.2015 17:23:00 0
Kitap fuarına büyük ilgi

Ekmekçizade Ahmet Paşa Kervansarayı’nda düzenlenen Edirne 3'üncü Kitap Fuarı’nın ikinci gününde birbirinden ünlü yazarlar kitapseverlerle buluştu. Edirne Belediye Başkanlığı’nca, eğitim-öğretim faaliyetlerinde bulunan öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, okuyucuları yazarlar ile buluşturmak amacıyla düzenlenen kitap fuarında ünlü yazarlarla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşayan Edirneliler, kitaplarını imzalatmak için birbiriyle yarıştı.

Bugüne kadar birçok fuara katıldığını ifade eden Canan Tan, “Aziz Nesin benim ilk kitabımın basılmasına vesile olmuş bir isim. Kitap Fuarı’nın Aziz Nesin’e atfedildiğini duyunca hiç tereddüt etmeden bu fuara katılmayı kabul ettim. Ekmekçizade Ahmet Paşa Kervansaray’ına, kervansarayın o mistik havasına bayıldım. Hiçbir kitap fuarı bu kadar güzel bir mekanda gerçekleşmedi. Edirne’nin okuyucu kitlesi de gerçekten çok iyi. Kitapseverlerin ellerinde kitaplarla bizi beklemeleri çok hoşuma gitti” dedi.

Edirne’yi ve Edirne insanını çok sevdiğini anlatan Ali Kırca ise, “Bu kadar güzel mekanda, böyle bir fuara imza atan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a teşekkür ediyoruz. Bu kitap fuarı inşallah çok uzun ömürlü olur” diye konuştu.


Edirne Kitap Fuarı'nı Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Çakır ile birlikte ziyaret eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan,Edirne Belediyesi olarak kentimizde yaşayan halkımıza, eğitim-öğretim faaliyetlerinde bulunan öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, yayınevleri tarafından yayımlanan eserleri ve bu eserlerin yazarlarını okuyucuları ile buluşturmak istedik. Özellikle gençlerimizin fuara olan ilgisi beni çok memnun ediyor. Geçtiğimiz yıla göre bu yıl ziyaretçi sayımızda daha ilk günlerden itibaren bir artış olduğunu gözledik. Bu da bizlerin bu fuarı düzenlemekteki amacımızın güzel sonuçlar verdiğini gösteriyor.Ülkemizin daha aydınlık yarınlara kavuşabilmesi, çocuklarımızın, gençlerimizin okuma alışkanlığını kazanmasına bağlı. Az okuyan toplum, gelişemeyen toplum demektir. Bu nedenle okumak, okumak. Bu ülkenin kara günlerden çıkışının kilit noktasıdır.” dedi.
Kitap Fuarı, 18 Ekim 2015 tarihine kadar Ekmekçizade Ahmetpaşa Kervansarayı’nda devam edecek.