Yel: CHP ile HDP 'Aşikar Ortak'

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, CHP Milletvekili Candan Yüceer'in 'AK Parti ve MHP gizli ortak' yönünde açıklama yaptığını belirterek, "CHP ile HDP aşikar ortak, CHP açıktan HDP'yi dest

GÜNDEM 12.10.2015 13:59:00 0
Yel: CHP ile HDP

AK Partili Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, genellikle muhalefet milletvekillerinin bir bakanın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na gönderdiği 'soru önergesi'ne  benzer bir yazı ile CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer'in cevaplaması için 5 soru sordu. Yazılı bir basın açıklaması yapan Yel, Yüceer'in yanıtlaması için şunları sordu:  CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey, 7 Haziran seçim sonuçlarının belli olmasından sonra, HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı kutlayarak “Birlikte iyi salladık” demişti. Bu seçimde de CHP ile HDP yine birlikte sallamayı düşünüyorlar mı? Sayın Candan Yüceer, HDP’li Selahaddin Demirtaş’la karşılaşırsa o da aynı şekilde HDP’yi tebrik eder, kutlar mı? CHP’li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, HDP barajı aştı diye pilav dağıtmıştı. 1 Kasım akşamı Sayın Candan Yüceer ve Tekirdağ’ın CHP’li belediyesi de HDP için pilavlı bir kutlama düşünüyor mu? CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik, HDP’ye oy verdiğini övünerek söylemişti. CHP’liler yine aralarında görev taksimi yaparak hangi CHP’lilerin HDP’ye oy vereceğini belirlediler mi? Mesela Tekirdağ’da hangi CHP’liler HDP’ye oy verecek? Geçen dönem CHP milletvekilliği yapan Hüseyin Aygün PKK’lı teröristler için “Çok saygılı çocuklar” demişti. Sayın Candan Yüceer bu konuda ne düşünüyor.

SİYASET İCRAAT YERİ

Yel, soruların ardından  Yüceer'e çağrıda bulunarak, "Siyaset boş söz, gereksiz polemik, dedikodu yeri değil, icraat makamıdır. Candan Yüceer seçim vaktini boş sözlerle vakit geçirmesin. Candan hanım, ‘AK Parti ve MHP gizli ortak’ demiş, gizliyi araştırmaya ne gerek var, CHP ile HDP aşikar ortak, CHP açıktan HDP’yi destekliyor, HDP’ye oy veren CHP’li yöneticiler bile var.” dedi.
KISKANMASI YANLIŞ
AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, MHP’lilerin AK Parti’ye oy verecek olmalarının doğal bir durum olduğunu da ifade ederek, "MHP’li vatandaşlarımızdan teveccüh görüyoruz. CHP’li vekilin bunu kıskanması yanlış. Biz CHP’li hemşerilerimizden de oy bekliyoruz. AK Parti Tekirdağ’a yatırım yapmaya devam edecek.”