Camiler Kabe'nin birer şubesidir

Çerkezköy Müftülüğü, önceki gün Merkez Osmanlı Camii'nde Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla Cami Buluşması etkinliği gerçekleştirdi. İlçe Müftüsü Yusuf Tunaâ€??

GÜNDEM 11.10.2015 16:30:00 0
Camiler Kabe

Ülke genelinde her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında Çerkezköy’de önceki gün “Cami Buluşması” etkinliği gerçekleştirildi. Merkez Osmanlı Camii’nde sabah namazı sonrası düzenlenen programa İlçe Müftü Yusuf Tuna ve din görevlilerinin yanı sıra yaklaşık 200 kişilik cemaat katıldı.

BU YIL İLK KEZ DÜZENLEDİK

Sabah namazının kılınması ile başlayan etkinlik, ‘Zikir’ programı ile devam etti. Programda daha sonra Yasin-i Şerif okundu. “Camii Buluşması” etkinliği Müftü Yusuf Tuna’nın konuşmasının ardından dua edilmesiyle sona erdi. Cami Buluşması etkinliğini bu yıl ilk kez düzenlediklerini kaydeden Müftü Tuna, cemaate de katılımları nedeniyle teşekkür etti. Tuna, camilerin Kabe’nin birer şubesi olduğunu belirterek, hafta boyunca yapılacak etkinlikler hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

ÇORBA İKRAMINDA BULUNULDU

Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlamaları kapsamında yarın saat 14.00’da kadınlara yönelik Halk Eğitimi Merkezi’nde bir panel düzenleneceğini belirten Müftü Tuna, 15 Ekim Perşembe günü de yine Halk Eğitimi Merkezi’nde saat 14.00’da Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle konferans düzenleneceğini söyledi. Müftü Tuna, ilahiyatçıların konuşmacı olarak katılacağı panel ve konferansa tüm Çerkezköylüler’i davet etti. Program çorba ikramı ile sona erdi.

Haber / Ahmet KILAVUZ