2017'de deniz pırıl pırıl olacak

Süleymanpaşa'ya bağlı Kumbağ Mahallesi'ne içme suyu temin etmek amacıyla Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) tarafından yapılan İçme suyu Pa

GÜNDEM 8.10.2015 15:00:00 0
2017

Açılışa, CHP Genel Başkan yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak,Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa ile birlikte çok sayıda TESKİ personeli ve vatandaş katıldı.

TESKİ ile birlikte Tekirdağ’ın her yerinde hemen hemen her gün bir açılış ve temel atma töreni gerçekleştirdiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak,  "Bu tesis ile Kumbağ içme suyu konusunda sıkıntı yaşamayacak.Göreve geldiğimizden bu yana temiz deniz mavi bayrak hedefinde olduğumuzu söylüyoruz. Bunun için de çalışmalarımız aralıksız devam ediyor.

Batı Atık Su Arıtma Tesisinin temelini yakın zamanda atacağız. Kanalizasyon şebeke inşaatımız devam ediyor. Çalışmalar tamamlandığında, 2017 yılının Temmuz ayından itibaren denize bir gram dahi kanalizasyon ve kirli su verilmeyecek ve pırıl pırıl ter temiz bir denize sahip olacağız. Tesisin yapımında emeği geçen başta TESKİ Genel Müdürü olmak üzere herkese teşekkür ediyorum ve hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

GÜNLÜK 100 TON SU

Tesisin Yazır Göletinden saatte çektiği 100 ton su ile günlük 16 bin kişinin içme suyu ihtiyacını karşılayabilecek kapasitede olduğunu belirten TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa, "Tesiste kullanılan filtrasyon sistemi ile birlikte suda yüzde 70 oranında demir nitrit giderimi yaptığı görülmüştür ki bu da kullanma suyunun içme suyu haline geldiğini göstergesidir” dedi. Konuşmaların ardından kurdele kesilerek tesis açıldı.