Bu çöp kutusu değil!

Çerkezköy'de ilçenin muhtelif noktalarına bırakılan atık cam kutuları dolup taşmış durumda. Vatandaşlar ilk zamanlar düzenli olarak toplanan atık camların, bir süredir toplanmamasından şikayet?

GÜNDEM 6.10.2015 12:11:00 0
Bu çöp kutusu değil!

Cam atıkların tekrar geri dönüşümünün sağlanması için Çerkezköy Belediyesi'nin sorumluluğunda ilçenin birçok yerine konulan atık cam kutuları doldu, taştı.

Barbaros Caddesi esnaflarından Mehmet Ali Mutlu, dükkanının önünde bulunan atık cam kutusunun dolduğunu belirterek, “Yaklaşık 6 ay önce atık camlarımızın geri dönüşümle değerlendirilmesi için Çerkezköy Belediyesi’ne müracaatta bulunduk. Belediyemiz de talebimizi dikkate alarak, ilçenin birçok noktasına bu atık cam kutularından yerleştirdi. İlk 4 ay, belediyemizin anlaşmalı olduğu firma 15 gün arayla gelerek atık camları topluyordu. Fakat son iki aydır ne gelen var ne de giden” dedi.

HANGİ ATIĞIN NEREYE ATILMASI GEREKTİĞİNİ BİLMİYORUZ

İşletmesinin önündeki atık cam kutusunun dolup taştığını söyleyen Mehmet Ali Mutlu, “İnsanlar atık camlarını koymaya yer bulamıyor. Dolayısıyla atık camlarını kutunun etrafına bırakıyor” dedi. Geri dönüşüm konusunda vatandaşların da yeteri kadar duyarlı olmadığına vurgu yapan Mutlu, “Atık cam kutusunun içine plastik ve kağıt çöpleri de atıyorlar. Yetmezmiş gibi kutunun etrafına normal çöplerini bırakıp gidiyorlar. Kısacası insanımız hala hangi atığın nereye atılması gerektiğini kavrayamamış. Konuyla ilgili belediyemizle görüştük. En kısa zamanda ilgili firma ile görüşüp sorunu çözeceklerini bildirdiler” diye konuştu.