25 projeye onay

2015 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında Temmuz–Ağustos döneminde Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA), gelen başvurular arasından destek almaya hak kazananlar belirledi.

GÜNDEM 5.10.2015 14:39:00 0
25 projeye onay

TRAKYAKA uzmanlarından oluşan komisyonun heyeti, başvuruları değerlendirdi. Buna göre, 32 başvurunun 25’i başarılı bulunarak destek almaya hak kazandı. Söz konusu 25 teknik destek talebinin büyük bölümünü kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri, ticaret ve sanayi odası gibi kurumlardan gelen mesleki gelişim eğitimleri ve kurumsal kapasite geliştirme çalışmaları oluşturdu. Başarılı bulunan projelerden 10’u Edirne’den, 8’i Kırklareli’nden, 7’si ise Tekirdağ’dan geldi.

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, teknik destek programı kapsamında başarılı bulunan projelerin kurumların kurumsal kapasitesinin artmasına ve çalışanların alanlarında uzmanlaşmalarına katkı sunacağını belirtti. İlk dönem başvurularının daha şanslı olduğunu belirten Şahin, başarılı bulunan tüm projelerinin yedeğe düşmeden mevcut bütçeden faydalanacağını söyledi.
Kamu kurum ve kuruluşlarının ve sivil toplum örgütlerinin kalkınmaya katkıda bulunmaya yönelik eğitim verme, hizmet kalitesinin geliştirilmesi, yenilik ve iyi örnek uygulamalarının transferine yönelik eğitim ve danışmanlık faaliyetleri gibi etkinlikleri için destek sağlamayı amaçlayan 2015 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında ikinci dönem başvuruları Ekim ayının son günü saat 18:00’a dek kabul edilecek.