Yılan Hikayesinde son viraj

AK Partili Belediye Meclis üyesi Remzi Garip'in Demokrat Parti'den Çerkezköy Belediye Başkanlığı yaptığı 1994 yılında Türk Metal Sendikası'na Huzur Evi yapılması şartıyla tahsis edilen Gazi Mustafa Ke

GÜNDEM 2.10.2015 15:28:00 0
Yılan Hikayesinde son viraj

Şuanda atıl durumda olan ve yaklaşık 15,5 milyonluk değer biçilen binanın durumunun incelenmesi için Çerkezköy Belediye Meclisi'nin Ağustos 2014'daki toplantısında İnceleme ve Araştırma Komisyonu kuruldu. Komisyonun CHP'li üyeleri  Nedim Yılancı ve Ali Çalışkan, AK Parti'li Remzi Garip ve Ali Dönmez ile MHP'li Hasan Sakallı, bir yıllık araştırmasını tamamladı  ve hazırladıkları raporu önceki gün gerçekleştirilen Ekim ayı meclis toplantısında meclise sundu. 
Raporda, 970 ada 1 numaralı parsele Huzurevi yapılmak şartıyla Türk Metal Sendikası'na devredildiği belirtilerek, bina için 2 bin 962 metrekare ruhsatlandırma yapı kullanma izni verildiği, fakat daha sonra bina ruhsat alınmaksızın büyütülerek 16 bin metrekareye çıkartıldığına vurgu yapıldı. Ruhsata aykırı inşaat nedeniyle Türk Metal Sendikası'na encümen kararıyla 1 milyon 4 bin 811 lira 14 kuruş para cezası kesildiğinin yazdığı raporda, Türk Metal Sendikası'nın bu kararı  İdare Mahkemesi'ne taşıdığı, mahkemenin talepli davanın incelenmeksiniz reddine karar verdiği,ancak Türk Metal Sendikası'nın Danıştay'a İdare Mahkemesi'nin alınan karara itirazı üzerine Danıştay'ın İdare Mahkemesi'nin kararını bozduğu açıkladı. 
YA YIKILACAK...
İnceleme ve Araştırma Komisyonu Başkanı Nedim Yılancı, "Burası ya yıkılacak ya geri alınacak. Yada tadilat yöntemi ile sorunu çözülecek.”dedi.

21 YILDIR ÇÖZÜM BEKLEYEN SORUN 

21 yıldır ortada kalan ve kaderine terk edilen 970 ada 1 numaralı parselde yer alan Çerkezköy Huzurevi binası ile ilgili Çerkezköy Belediyesi Meclis İnceleme ve Araştırma Komisyonu üyeleri 16 maddelik raporunu hazırladı ve meclise sundu.

Raporla ilgili açıklamalarda bulunan Meclis İnceleme ve Araştırma Komisyonu Başkanı Nedim Yılancı,  konunun araştırılması için Çerkezköy Belediyesinin dilekçesi olduğunu belirterek, "Yerde bir çok sıkıntının olduğunu tespit ettik. Yapılaşma mevcut imar durumuna göre uygun olmamakla birlikte kaçak yapılaşma da bulunuyor. Çözüm için ne yapılabilir diye komisyon olarak düşündük. Net çözüm bulamadık ve meclise sunmak istedik.

Bu yerle ilgili üç seçenek var. Plan tadilatı yaparak burayı yasal hale getirmek, buranın geri alınması noktasında yasal bir süreç başlatmak ve mevcut yapının fazla olan kısımlarının yıkılması gibi üç seçenek var. Neler yapılabileceği konusunda birlikte karar verelim. Bizim gönlümüzden geçen buranın bugün ki değerini tespit edip değer karşılığında sendikadan bir talepte bulunmaktır. Çerkezköy’ün ihtiyaçları noktasında eğitim eksikliği var. Yasal hale getirmek için bunun karşılığında bir okul yapacaksınız ve milli eğitime devredeceksiniz. Çerkezköy Belediyesine bu değere karşılık okuldan kalan miktar ile belediyeye tesis yapın gibi Türk Metal Sendikasına talepte bulunduk. Buna yanıt verirse elimizi grup olarak taşın altına koyacağız” dedi.

 


KANAYAN YARA
Bu işin içinde siyasi partilerinde olması gerektiğini belirten Yılancı,  "Sadece mecliste biz çoğunluktayız oldu bittiye getirerek sonuca ulaşma gayesinde de değiliz. Çünkü bu sorun Çerkezköy’ün 20 yıldır kanayan yarasıdır. Çerkezköy’e katacakları katkılar da Türk Metal Sendikasının (TMS) özrü olacaktır. Burası ya yıkılacak ya geri alınacak. Yada tadilat yöntemi ile sorunu çözülecek.”diye konuştu.
TEHDİT Mİ EDİLDİ?
Dönemin Belediye Başkanı olan AK Partili Meclis Üyesi Remzi Garip, o yıllarda bu huzurevi fikrinin ortaya atılmasıyla meclis olarak büyük bir heyecanla oy birliği ile TMS’ye yeri tahsis ettiklerini belirterek, "Bir süre sonra haksız hakaretlere uğradım. Bugün ki rapor ile birlikte haklı olduğum ortaya çıktı. Bu yerin 16 bin metrekaresinde fazla inşaat vardır. Bunu yasalar çözecektir. Bunu tartışmamız lazım ve kamuoyunun vicdanı da yapacağımızı kabul etmesi lazım. Yasal ihlaller var. Türk Metal Sendikası Çerkezköy kamuoyundan özür dilemesini ve bu konunun düzeltilmesi için herkesin anlayacağı şekilde söylemelerini bekliyorum. Remzi Garip’i tehdit ederek “seni vururum, seni öldürürüm, seni şöyle yaparım” diyerek bu iş çözülmez. Buranın böyle durması gerçekten çok yazıktır. Raporla her şey ortaya çıkmıştır. Grubumuz ile birlikte bu konu hakkında istişare yapacağız. Türk Metal Sendikası kimseye danışmadan emrivaki bu işi yapmıştır. Bunu da çözmek halkın seçtiği meclise düşer” dedi.
Haber/Ahmet KILAVUZ