Aday tanıtımında yerel yönetime ateş püstürdü

AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı, Tekirdağ'daki bir restoranda 1 Kasım'da yapılacak olan 26. dönem milletvekilliği seçimlerinde parlamentoya taşımayı hedeflediği 6 adayı için tanıtım toplantıs?

GÜNDEM 30.09.2015 17:20:00 0
Aday tanıtımında yerel yönetime ateş püstürdü

Burada konuşan İl Başkanı Ahmet Akçay, Tekirdağ merkez ile Çerkezköy, Malkara, Saray ve Çorlu'daki şiddetli yağmur yağışı nedeniyle oluşan sel nedeniyle CHP'li belediyelerin yetersiz kaldığını belirterek  eleştirdi. Akçay, "Yağmur rahmettir. Bu rahmet bazen afete dönüşebiliyor. Son yağmurlarda zarar gören hemşerilerime geçmiş olsun diyorum. Zarara uğrayanların yanındayız. Devletimiz onların yanındadır. Benzer afetlerden rabbim bizi korusun. Ama bu noktada CHP’li yerel yönetimlerin hezimete uğradığını bir kez daha müşahede ediyoruz. Seçimde hezimete uğradılar diyenler, zafer sarhoşluğuyla hizmet yolunda hezimet yaşayan CHP’li yerel yöneticilere sesleniyorum. Allaha şükür milletimize hizmet yolunda biz hezimete uğramadık. En büyük hezimet, hizmet götürememe hezimetidir.  Bırakın siyaseti biz yapalım. Siz milletimize hizmet götürün."dedi.

Bir restoranda düzenlenen aday tanıtım toplantısına, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay ile Milletvekili adayları Mustafa Yel, Ayşe Doğan, Metin Akgün, Ali Gümüş, Ömer Karadeniz ve Adnan Argan ile çok sayıda partili katıldı.Aday tanıtımının açılış konuşmasını yapan ve CHP'li Tekirdağ yerel yönetimini eleştiren AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay, "Yağmur rahmettir. Bu rahmet bazen afete dönüşebiliyor. Son yağmurlarda zarar gören hemşerilerime geçmiş olsun diyorum. Zarara uğrayanların yanındayız. Devletimiz onların yanındadır. Benzer afetlerden Rabbim bizi korusun. Ama bu noktada CHP’li yerel yönetimlerin hezimete uğradığını bir kez daha müşahede ediyoruz. Seçimde hezimete uğradılar diyen, zafer sarhoşluğuyla hizmet yolunda hezimet yaşayan CHP’li yerel yöneticilere sesleniyorum. Allaha şükür milletimize hizmet yolunda biz hezimete uğramadık. En büyük hezimet hizmet götürememe hezimetidir.  Bırakın siyaseti biz yapalım. Siz milletimize hizmet götürün. Yollar çökmüş  çamur deryası olmuş, arabalar devrilmiş, evler yıkılıyor,  vatandaşlarımız dert yanıyor, Allah aşkına siz ne iş yapıyorsunuz. 1.5 yıldır hala bizim poşet eylemimizi konuşup duruyorlar. Ne kadar boş şeylerle uğraşıyorlar. Altyapı ile ilgili acilen çalışmalarınızı yoğunlaştırın. Biz de hükümetimiz olarak TRAGEP Projesini bitirmek için büyük bir seferberlik halindeyiz  bu tür zararlarımız TRAGEP ile inşallah azalacak."dedi.

YÜZDE 16 FARK ATTIK
AK Parti'nin 7 Haziran seçimlerinden birinci parti olarak çıktığını belirten Akçay, "Hem de en yakın takipçimize yüzde 16 fark atarak. Biz yüzde  41 idik, CHP ise yüzde 25’ti. Seçim sonuçlarına saygının gereği olarak koalisyon kurulması için çok gayret sarf ettik. Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu partilerle ikişer defa görüştü. Partili büyüklerimiz defalarca görüşme yaptılar.  MHP daha ilk akşamdan itibaren ‘Her şeye hayır’ diyerek hiçbir çözüme yanaşmadı. Adeta Türkiye’yi kaosa mahkum etmek istedi. CHP koalisyonu olmaz şatlara bağladı. Özellikle CHP 12 yıldır yeniden inşa edilen ülkemizde yapılan tüm hizmetleri göz ardı ederek restorasyon hükümeti kurmayı deklare ederek milletimizin övgüsüne mazhar olan partimizin ülkeyi harap ettiği iftirasıyla koalisyon görüşmelerine oturmuştur. HDP zaten teröre destek verdiği için koalisyon ortağımız olamazdı. AK Parti’nin karşısına geçmiş olan CHP, MHP ve HDP kendi aralarında anlaşamadılar, hatta kavga ettiler. Sonuçta ülkemiz 1 Kasım için tekrar seçim kararı aldı. Şimdiden 1 Kasım seçiminin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. 1 Kasım seçimleri inşallah yeniden istikrar ve huzura kavuşacağımız bir dönemin başlangıcı olur."dedi.
SANDIKLARI SAHİPSİZ BIRAKMAYIN
Akçay, sözlerini şöyle sürdürdü:  "1 Kasım’da topyekun seçime giriyoruz. Her ilçemiz, her mahallemiz son saniyeye kadar büyük bir aşkla çalışacak inşallah. Bütün teşkilatlarımıza buradan sesleniyorum, sandıkları sahipsiz bırakmayalım. Sandık kurulu üyelerimiz, müşahitlerimiz, alan görevlilerimiz, milli iradeyi koruma nöbetinde yerlerinde vaktinde olmalı, gözlerini kırpmadan ve büyük bir dikkatle vazifesini yapmalı ve görev yerlerini asla terk etmemelidir. Sandık bize emanettir. Seçmenin namusu oy, demokrasinin namusu sandıktır. Bu görevi iyi yaparsak seçim sonuçları açıklandığında 'kıl payı milletvekili kaybettik' diye üzülmeyiz. Tam tersine “iyi çalıştık, oylarımızı arttırdık, milletvekilimizi arttırdık” diye seviniriz."