Ergene'de gazetecilerle bir araya geldi

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Ergene İlçesi'ni ziyaret etti. Albayrak, Sağlık ve Yeşiltepe Mahallesindeki kanalizasyon ve yağmur suyu kolektör hatları ile içme suyu şebeke inşaatlar

GÜNDEM 11.09.2015 16:09:00 0
Ergene

Çerkezköy, Çorlu ve Malkara'nın ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Ergene'yi ziyaret etti.  Albayrak,Ergene Belediyesi Ulaş Hizmet Binası'nda basın toplantısı  düzenleyerek, Ergene ile ilgili çalışmaları anlattı.

11 İLÇEDE ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak 11 ilçede önemli çalışmalara imza attıklarını belirten Albayrak, " Ergene yeni kurulan bir ilçemiz ve bu anlamda önemli yatırımlara ihtiyacı var. Bizim de Büyükşehir olarak Ergene'de altyapıdan sosyal tesislere kadar birçok alanda önemli projelerimiz var. Özellikle Sağlık ve Yeşiltepe Mahallesinde kanalizasyon ve yağmur suyu kolektör hatları ile içme suyu şebeke inşaatlarına kısa süre içerisinde ihalenin tamamlanması ile birlikte başlayacağız. "dedi.
OKUL TEMELİ YIL SONUNDA ATILACAK
Albayrak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Artık tüm birimleri ile birlikte tıkır tıkır işleyen, kaliteli hizmeti Tekirdağ halkına sunmayı kendine misyon edinmiş güçlü bir Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi var. 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren tüm ilçelerimizde koordinatör başkanlarımızla birlikte yetki karmaşasını tamamen ortadan kaldırıyoruz. Büyükşehir ile ilçe belediyeleri arasında köprü vazifesi görecek koordinatörlerimizle birlikte hizmetler 2 koldan çok daha hızlı bir şekilde hayata geçirilecek. Ergene'de Rasim Başkanın yetmediği yerde büyükşehir olarak biz her zaman arkasında olacağız. 11 ilçeye 11 okul projesi kapsamında Ergene'ye yapacağımız okulun temelini yıl sonuna kadar atmayı planlıyoruz. Yatırım bütçesinin yüzde 10'unu ilçelerine dağıtan tek büyükşehir belediyesiyiz. Bu anlamda geçen yıl 11 trilyon bu yıl ise 30 trilyon liraya ilçelerimize maddi destek olarak aktardık. Bunların dışında tüm ilçelerimizde olduğu gibi Ergene'de de Büyükşehir olarak imzamızı atacağız" dedi.