Öğrenci sayısı 4 bin arttı

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, bu yıl okullardaki öğrenci sayısının 4 bin artığını belirterek, toplam 31 bin 474 öğrencinin eğitim ve öğretim göreceğini söyledi.

GÜNDEM 10.09.2015 17:04:00 0
Öğrenci sayısı 4 bin arttı

İlçe protokolü eğitim ve öğretimi masaya yatırdı

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, İlçe jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Göksel Söylemez, Çerkezköy  Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Cemal Sabırlı ve okul müdürleri  dün Çerkezköy Rehberlik Araştırma Merkezi’nde bir araya geldi ve  yeni eğitim ve öğretim yılında alınması gereken tedbirler ile eğitim ve öğretimin daha da üst seviyeye çıkarılması masaya yatırıldı.
OKULLAR AÇILMADAN YENİ DÜZENLEME
Kaymakam Kubilay, burada yaptığı konuşmada 2015-2016 eğitim ve öğretim yılında bu yıl okulların daha da başarılı olacağını ümit ettiğini belirterek şunları söyledi: "Bu toplantımızda okulların yeni düzenleme hazırlıklarını birlikte yapalım istedik.Ben Çerkezköy’de 3 yıldır görev yapıyorum..Bu toplantımızın amacı okullar açılmadan gerekli hazırlıkları ve gerekli koordinasyonu yapmak içindir. 2014 yılından itibaren yaptığımız bir çalışma ile meslek Yüksek Okulumuzu Veliköy’e taşıdık ve şu an içinde bulunduğumuz binayı da İlçe Halk Eğitimi Merkezimize, Rehberlik Araştırma Merkezimize, Halk Kütüphanemize ve Açık Lise kayıt bürosuna kavuşturduk. Rehberlik Araştırma Merkezimiz bizim için çok önemli. Biliyorsunuz merkezde yer bulamadığımız için çalışmalarına Kızılpınar Mahallesinde yürütüyordu. Bu binayı  kazandırmamızla birlikte şimdi ilçe merkezinde faaliyetlerini sürdürüyor. Burası herkesin ulaşabileceği yer. Aynı zamanda rehberlik araştırma Merkezimizin çalışmalarını takdirle karşılıyorum ve bu güzel özverili çalışmaları nedeniyle  merkez müdürümüzü ve öğretmenlerini tebrik ediyorum.
OKUL ÖNCESİNDE  YÜZDE 75 ARTIŞ VAR
Kubilay, "Okul öncesi de daha önce toplantılar yaptık.İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün büyük gayretlerini gösteriyor.Bu yıl okul öncesi öğrenci sayımız yüzde 75 yükseldi. Amacımız okul öncesi eğitime daha çok çocuk dahil etmek.Bu konuda okul müdürlerimiz okul öncesi eğitim veren okullarımızın müdürleri muhtarlıklarla gerekli çalışmayı yapsınlar. İlçede okuma yazma bilmeyenlere okuma yazma öğrenmeleri içinde bu yılda okuma yazma seferberliği devam ediyor. İlçede okuma yazma bilmeyen kalmayana  kadar da devam edecek. Her zaman eğitime önem verdiğimi söylüyorum. Eğitim bizim her zaman önceliğimiz.İlçemizde 2013 yılında başlattığımız Okuma yazma seferberliğimiz devam ediyor 2013 yılında ilçemizde bin 814 okuma yazma bilmeyen vatandaşımız vardı. Açtığımız kurslar neticesinde okuma yazma bilmeyenlerimizin sayısı azaldı. Hedefimiz ilçemizde hiç okuma yazma bilmeyenin kalmamasıdır. Gecen yıl bu konuda 67 kurs açtık ve 637 okuma yazma bilmeyen vatandaşımız okuma yazma öğrenerek diploma aldı. İlçemizde daha bin 80 okuma yazma bilmeyen insanımızın olduğunu tespit ettik. Bunlarında okuma yazma öğrenmelerini sağlayacağız.Okuma yazma kurslarına gelemeyecek olanlara da evlerinde kurs verilecek.Bir kişide olsa okuma yazma kursu açıyoruz.Bu nedenle okuma yazma seferberliğimiz hızla devam ediyor.”dedi.
887 KURSA 18 BİN 567 KİŞİ KATILDI
Halk Eğitim kurslarına da çok önem verdiklerini belirten Kubilay, “Halk eğitimi kurslarımızda bizim için çok önemli.2014 yılı Ocak ayı itibariyle Halk eğitimi kampanyası başlattık ve oldukçada başarılı bir kampanya oldu. Bu kampanyamız bu yılda devam ediyor.Halk eğitimi devlet vatandaş arasında önemli köprü oluşturmaktadır.Burada vatandaş bilgi ve beceri kazanıyor.Bu yıl 887 kursa ve 18 bin 567 kursiyere ulaştık. Amacımız en az 20 bin kursiyere ulaşmak. Ben inanıyorum ki 20 bin kursiyeri de geçeceğiz. Eğitim kurslarımızı bu yıl her okulda açmak istiyoruz.Okul müdürlerimizin de bu konuda gayret göstererek kampanyamıza destek olsunlar.Benim bu yıl bin  ve üzeri kurs hedefim var. V e az önce de ifade ettiğim gibi en az da 20 bin kursiyer demiştik ve hedefimize yaklaştık.”
KANTİNLERE SÜREKLİ DENETİM
Ülkenin geleceği olan çocuklara en iyi şekilde eğitim vermek görevleri olduğunu belirten Kubilay, "Bizler her nefes alış verişimizde çocuklarımızın nefesini omuzlarımızda hissediyoruz.Onlar bizim ve ülkemizin geleceği.Onların eğitim kurumlarına güvenli gidip gelmesi için  bu yılda gerekli güvenlik tedbirleri alınacak.Ayrıca okullardaki kantin güvenliği de önemli. Bu konuda ilçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz okul kantinlerini devamlı denetleyecek. Biliyorsunuz bende haberli, habersiz denetimler yapıyorum Bu yılda aynı kararlılıkla denetimlerimi sürdüreceğim.”dedi.
DESTEKLEME EĞİTİMLERİMİZ DEVAM EDECEK
Ortaokul, lise  ya da üniversite eğitimi alacak öğrencilere yönelik olarak destekleme eğitimlerinin bu yılda devam edeceğini belirten Kaymakam Kubilay, “Destekleme eğitimlerimize bu yılda aynı kararlılıkla devam edilecek. Bu konuda geçen yıl 213 kurs açarak 5 bin 400 öğrencimize eğitim verildi. Ayrıca son iki yılda okullarımızda başarıların artması ise kaymakamlık olarak  eğitim eylem planımızın başarılı olmasıdır. Tabiki bu başarıda siz öğretmenlerimizin de payı büyük.Bu eylem planımızda ayrıca sosyal, sportif etkinliklerin artırılmasını bu yılda önemsiyoruz. Geçen yıl kasım ayıda oluşturduğumuz koordinasyon kurulumuza proje sunan okullarımız Avrupa kalkınma ajansı ve Trakya Kalkınma ajansından ödül almaları da bizleri son derece memnun ve mutlu etti. Bu yılda tüm okullarımızın proje hazırlanmasını istiyorum.”diye konuştu.
4 BİN ÖĞRENCİ ARTIŞIMIZ VAR
Kaymakam Metin Kubilay, 2015-2016- eğitim ve öğretim yılında Çerkezköy’de öğrenci sayısında 4 bin artış olduğuna dikkat çekerek, “İlçemiz ülkemizin çok önemli bir sanayi ve ticaret merkezi olması dolayısıyla devamlı göç almaktadır. Geçen yıl okullarımızda 27 bin 573 öğrenci eğitim öğretim gördü. Bu yıl ise 31 bin 674 öğrenci eğitim ve öğretim görecek.Bu göç ile birliktede her yıl öğrenci sayımız devamlı artmakta.Bu nedenle Eğitim 133 dönümlük eğitim kampüsümüze yeni okulların yapılması için hayırseverlerimize çağrıda bulunuyorum. Gelin buraya okul yapın diyorum. Geçtiğimiz günlerde de hayırsever iş adamlarımızdan Ahmet Çetin ve eşi Seval Çetin ile bu kampüsümüze Fen Lisesi yapmak içim protokol imzaladık. Fen Lisesi ihtiyacı duyulan ilçemizde bu da kısa sürede gerçekleşecek olması bizleri mutlu ediyor.bu kampüsümüze çok sayıda okul yapılacak bu nedenle sivil toplum kuruluşlarımızdan,sanayi kuruluşlarımızdan ve hayırseverlerimizden okul yapmalarını bekliyoruz.Her yıl arış gösteren öğrenci artışımız ile yeni okullara ihtiyaç duyulması  ve yeni okulların yapılmasını sağlamak için tüm hayırseverlerimizi okul yapmaya katkı ve destek vermelerini bekliyoruz.Bu eğitim ve öğretim yılında da ilçemiz İmam Hatip Lisemiz hizmete açılmasını bekliyoruz. Lisemizin eğitim ve öğretime açılması konusunda son hazırlıkların hızla yapıldığını gördük.Bu konuda ilçemize İmam Hatip Lisesi kazandırılması için büyük emek, destek ve de katkı veren Sait Yazı’yı da tebrik ediyoruz. Şunu da ifade etmek istiyorum. Bu yılda hiçbir okul müdürümüz alınmasın, üzülmesin. Okullarında eğitim öğretimizin üst seviyeye çıkması için kendi aralarında tatlı bir rekabet gösterecekler. Eğitimdeki rekabeti de önemsiyoruz.Üniversite sınavların da başarılı olan ve ve 4 yıllık üniversitelere öğrenci veren okullarımızı da tebrik ediyorum. Çerkezköy bölgemizin ticarette önde gelen ilçesi olması nedeniyle eğitimde de önde gelmesi için gerekeni yaparak başarılı olacağız.”dedi.
OKUL SERVİSLERİ DENETLENECEK
Kaymakam Kubilay, "Okul servislerinde öğrencilerin okullarına ve evlerine gidiş dönüşleri, güvenlikli gidip gelmelerinin sağlanması için sıkı takip edilecek. Ayrıca okul önlerindeki her olumsuz hareket  ve kötü amaçlı kişilerden korunacak ve bu yerler sıkı takip edilerek kontrol edilecek.Öğrenciler olumsuz hareketlerden korunacak. Bu konuda İlçe Emniyet Müdürlüğümüz ve İlçe Jandarma Komutanlığımız gerekli önlem ve tedbirleri her zamanki gibi sıkı şekilde alacak. Ben inanıyorum ki ilçemizde eğitim kısa sürede çok daha iyi yerlere gelecek.Bu konuda bütün gücümüzü kullanacağız ve başarılı olacağız.”dedi.
BAŞARI BELGESİ VERDİ
Kaymakam Kubilay,  başarılı çalışmalarından dolayı Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Cemal Sabırlı’ya Başarı Belgesi  vererek ödüllendirdi.
Ödülü tüm arkadaşlarım adına aldığını belirten Sabırlı, "Çalışmalarımızı bu güne kadar olduğu gibi bundan böylede ayni azim ve kararlılıkla sürdüreceğiz.”dedi.
Haber/Seyit SÜREN