Yer kalmadı

Suriye'deki iç savaştan kaçan mülteciler, Bodrum'dan Yunan adalarına gitmek isteyen Suriyeli 3 yaşındaki Aylan ve 5 yaşındaki Galip kardeşlerin de aralarında bulunduğu çok sayıda kaçağın boğular

GÜNDEM 10.09.2015 16:59:00 0
Yer kalmadı

Edirne’de son 2 gün içinde Jandarma ekipleri sınırda yaptığı kontrollerde 560 kaçak yakalamasının ardından 400 kişilik Edirne Emniyet Müdürlüğü İl Göç İdaresi Tunca Barınma evinde yer kalmadı. Kent genelinde sınırı kaçak geçmek isterken yakalanan 460 kaçak barınma evinde geri gönderilmek üzere beklerken yakalanan 560 Suriyeli ise askeri birliklerde kalıyor. 

Kaçakların Edirne'ye girişine izin yok

Edirne İl Jandarma Komutanlığı ile Edirne Emniyet Müdürlüğü ekipleri kent girişlerinde araçlarda 24 saat kontrol kaçak uygulaması başlattı. Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, önceki gün gece yarısı başlayan aramalarda ikamet belgesi farklı illerde bulunan 700 Suriyeli’nin geldikleri illere tekrar geri gönderilerek girişlerinin engellediğini söyledi.
GERİ GÖNDERİYORLAR
 Vali Dursun Ali Şahin, Edirne’de dün normalde günlük 250 kişi ortalama gelen düzensiz göçmen sayısının 720 kişiye çıktığını ve bunların sınırı geçmek için zorladığını söyledi. Dün yakalanan 720 düzensiz göç eden Suriyeli’nin otobüslerle tekrar geldikleri illere geri gönderdiklerini anlatan Vali Şahin şunları söyledi: "Özellikle Avrupa ülkelerinin sığınmacıları kabul edeceğiz açıklamasının ardından duyanlar Edirne’ye akın akın gelmeye başladı. Eğer bu işin ucunu biraz açık bırakırsak Edirne’ye 400 bin sığınmacı geleceğini düşünerek kent girişi ve TEM gişelerde görevli jandarma ve polislerimiz kontrol yapmaya başladı. Araçlarla gelenleri araçlarıyla geri çeviriyoruz. Otobüslerle gelenleri parasını ödeyip indirip otobüslere toplu şekilde  geri gönderiyoruz."
BARINMA EVİNİ BÜYÜTECEĞİZ
Edirne Emniyet Müdürlüğü Tunca Barınma evinde kalan kaçakların sayılarının hızla artması sonucu 400 kişinin kaldığı binanın kapasitesinin 900 kişiye çıkaracaklarını belirten Edirne Valisi Dursun Ali Şahin şöyle devam etti: "Sınırda yakalanan ve geri gönderilmeyi bekleyen düzensiz göçmen sayısı 460’ın altına düşmedi. Bu barınma evi bize yeterli değil. Bu sayı düşmediği gibi sürekli artıyor. Bu yapının duvarları da yutong tuğla olduğu için sürekli delinip kaçma girişimleri oluyor. Önümüzdeki günlerde bu binanın duvarlarını sağlamlaştırıp yanına ek bina yaparak barınma evini 900 kişinin kalacağı hale getireceğiz. Ayrıca insanların spor yapması için basket potoları, futbol sahası ile çocukların oynamalarını sağlamak için Oyun alanları parklar yapıp tekrar düzenleyeceğiz."
Edirne’de Ocak ayından bu yana 12 binden fazla kaçak yakalanırken bunların büyük çoğunluğunun Suriyeli olduğu bildirildi.