Dönüş yolunda 3 kilometre kuyruk

Avrupa'da yaşayan Türk işçilerinden yaz tatillerini Türkiye'de geçirenler dönüş yoluna geçti. Bu nedenle Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne bağlı sınır kapı

GÜNDEM 21.08.2015 17:10:00 0
Dönüş yolunda 3 kilometre kuyruk

 Dönüş için Kapıkule Sınır Kapısı’nı tercih edenler gümrük alanını doldururken, araç kuyruğu gümrük sahasının da dışına taşarak yaklaşık 3 kilometreye ulaştı. Kuyruk nedeniyle polis ekipleri, araç sürücülerini sollama yapılmaması konusunda uyarıp Hamzabeyli ile Pazarkule Sınır Kapılarına yönlendirdi. Ayrıca Kapıkule Sınır Kapısı’na giden yolun bir şeridi Türk işçilerin araçları için ayrıldı. Trafik ekipleri gelen araçları sıraya girmeleri konusunda uyardı.

Kapıkule Sınır Kapısı’nda polisin pasaport kontrolünden geçtikten sonra çıkış için gümrük sahasında bekleyen sürücüler, Bulgaristan gümrüğünü araçlarının kornalarına basarak protesto etti. Türk işçilerinin yoğun olarak tercih ettiği Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Kapıkule’de son 3 günde 13 bin 980 araçla yaklaşık 52 bin 707 kişi ülkeden çıkış yaptı. Yunanistan’a açılan İpsala Sınır Kapısı’ndan son 3 günde 5 bin 27 araçla 19 bin 593 kişi, Bulgaristan’a açılan Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda ise 2 bin 260 araçla 5 bin 919 kişi çıkış yaptı.

Marmara Haber