Samsunlular piknikte buluştu

Kapaklı Samsunlular Sosyal Yardımlaşma, Kültür ve Dayanışma Derneği'nin geleneksel hale getirdiği Piknik Şölenlerinin bu yıl 12'ncisi düzenlendi. Kapaklı ve çevre ilçelerden şölene katÄ?

GÜNDEM 27.07.2015 17:27:00 0
Samsunlular piknikte buluştu

Kapaklı Samsunlular Sosyal Yardımlaşma, Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen 12’inci Piknik Şöleni’ne AK Partili Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Adem Sekmen, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri, MHP Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, siyasi parti temsilcileri, iş adamları, STK temsilcileri, muhtarlar ve binlerce Samsunlu katıldı.

ŞÖLENE İYİ HAZIRLANDIK

Kazak Gölü Mesire Alanı’nda gerçekleşen piknik şöleninin açılış konuşmasını Kapaklı Samsunlular Sosyal Yardımlaşma, Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Aktürk gerçekleştirdi. Dernek olarak birlik ve beraberlik içerisinde her yıl piknik şöleni düzenleyerek bölgede yaşayan Samsunlularla bir araya geldiklerini kaydeden Aktürk, “Her yıl düzenlemiş olduğumuz piknik şölenimize Trakya Bölgesi, Bursa, Samsun ve İstanbul başta olmak üzere ülkenin dört bir yanından hemşerilerimiz katılıyor. Samsunlular her yıl Kazak Gölü’nü tıklım tıklım dolduruyor. Bu yıl da şölenimize güzel hazırlandık. Şölenimize katılan herkese teşekkür ediyorum.”dedi.

BU TÜR ETKİNLİKLER BİRLİK BERABERLİK İÇİN ÖNEMLİ

Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Adem Sekmen ve Kapalı Belediye Meclis Üyesi İrfan Demir de programda yaptıkları konuşmalarda, piknik şöleninin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, tüm katılımcılara iyi eğlenceler diledi. Bu tür faaliyetlerin üyeler arasındaki birlik ve beraberliği daha da güçlendirdiğine dikkat çeken Sekmen ve Demir, bu anlamda derneklerin üstlendikleri sorumluluğun önemine dikkat çekti.

KAYMAKAM GÜRBÜZ’E TEŞEKKÜR PLAKETİ

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz de piknik şöleninin düzenlenmesinde başta Dernek Başkanı Mehmet Aktürk ile Piknik Ağası Yakup Torun olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti. Kapaklı’da çok sayıda hemşeri derneğinin bulunduğuna dikkat çeken Kaymakam Gürbüz, “Üyelerin kaynaşması, insanlar arasındaki birlik beraberliğin güçlenmesi ve kültürlerinin yaşatılması açısından bu tür etkinlikler çok önemli. Samsunlular Derneği de bu anlamda çok önemli işlere imza atıyor. Kendilerini tebrik ediyor, tüm katılımcılara da iyi eğlenceler diliyorum” dedi. Programda derneğe olan desteklerinden dolayı Kaymakam Gürbüz’e teşekkür plaketi takdim edildi.

KATKILARI GÖZ ARDI EDİLEMEZ

Piknik şöleninde son konuşmayı ise AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan yaptı. Kapaklı nüfusunun önemli kısmının Samsunlulardan oluştuğunu belirten Ayşe Doğan, “Samsunlu hemşerilerimiz yıllardır Kapaklı’da kardeşçe ve birlik beraberlik içinde yaşamaktadırlar. Samsunluların Kapaklı’ya olan katkıları göz ardı edilemez. Dernek faaliyetlerinde de oldukça başarılı çalışmalara imza atmaktadırlar. Bu çalışmalardan biri de 12 yıldır gerçekleştirdikleri geleneksel piknik şölenidir. Bu vesile ile dernek üyelerinin kaynaşıp, güzel bir gün geçirmelerini sağlayan piknik şölenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.

ÜNLÜ SANATÇI GÖKHAN GÜNEY DE SAHNE ALDI

Konuşmaların ardından sahne alan Sibel Yıldırım ve Popstar Canan, seslendirdikleri birbirinden hareketli şarkılarla katılımcıları eğlendirdiler. Sibel Yıldırım ve Popstar Canan’ın ardından sahneye ünlü sanatçı Gökhan Güney çıktı. Sevilen sanatçı en güzel şarkılarını şölene katılan Samsunlu hemşehrileri için seslendirirken, “Bugün burada sizlerle bir arada olduğum için çok mutluyum” dedi.

ANKARALI AYŞE COŞTURDU

Piknik şöleninde daha sonra Ağalık Yarışması’na geçildi. Yakup Torun’un 3 dönemdir üstlendiği piknik şöleni ağalık yarışması bu yıl da bir hayli çekişmeli geçti. Onlarca adayın yarıştığı ağalık yarışmasını 55 bin lira ile Kapaklı’nın tanınan iş adamlarından Şenol Batum kazandı. Piknik Şöleni Ankaralı Ayşe’nin Samsunlular için seslendirdiği birbirinden güzel şarkılarla sona erdi. Samsunlular Ankaralı Ayşe’nin şarkılarıyla gönüllerince eğlendi.

Haber / Ahmet KARDEŞ