Miras Atölyesi projesi görüşüldü

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı, Uçmakdere Mahallesi Miras Atölyesi Projesi'nin 2'nci etap bilgilendirme toplantısı Şarköy'ün Uçmakdere Mahalle

GÜNDEM 24.07.2015 17:51:00 0
Miras Atölyesi projesi görüşüldü

Toplantıya, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Dilşad Ergin, Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok ve mahalle sakinleri katıldı.

 

Mahalle sakinlerine seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bu projeye çok önem veriyorum. Uçmakdere Mahallesi Şarköy ilçesinin kültür mirasını en fazla yansıtan bölgeler arasında. Ben bu bölgenin kalkınmasını istiyorum. Sizlerde bu büyük projeyi sahiplenin. Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi’nin projesi kapsamında 52 adet bina tescillendi ve bu binalar onarılacak ve korunacak. Bu çalışmayı ücret talep etmeksizin Büyükşehir Belediyesi yapacak. Sizlerle beraber kültürel mirasımız olan Uçmakdere’yi dünyaya tanıtmak istiyorum” dedi.

 

MİSAFİRLERE TANITILACAK

 

Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Dilşad Ergin, Uçmakdere Mahallesinde üç adet eski bina restore edilerek kamulaştırılacağını, bu binaların Ahşap Atölyesi, Butik Hotel ve Kültürel Ürünler Satış Ofisi olacak şekilde hizmet vererek turizme açılacağını söyledi. Ergin, bölgedeki kültür mirasının yerli ve yabancı misafirlere tanıtılacağını ifade etti.

 

BULUNMAZ BİR FIRSAT

 

Bu projenin Uçmakderelilerin ayağına kadar gelen bulunmaz bir fırsat olduğunu belirten Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok, bu fırsatın değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Marmara Haber