Suruç alarmı

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde düzenlenen ve 31 kişinin öldüğü 100'ün üzerinde vatandaşın da yaralandığı bombalı intihar saldırısının ardından İçişler

GÜNDEM 21.07.2015 19:33:00 0
Suruç alarmı

İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Mükerrem Ünlüer imzasıyla 81 İl Valisi’ne talimat yazısı gönderildi. Gelen talimat yazısının ardından Tekirdağ Valiliği kararı 11 ilçe kaymakamlığına ve polis birimlerine tebliğ etti. İzinde olan polisler ise göreve çağırıldı. İl genelinde ve bağlı olduğu 11 ilçede güvenlik tedbirleri artırıldı. Ayrıca ilçe Kaymakamları ile Vali Yardımcılarının da izinlerinin iptal edildiği öğrenildi.

 

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ise geçtiğimiz pazartesi günü 19 gün izne ayrılmıştı. Kubilay’ın yerine Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç vekalet ediyor. 

 

GÜVENLİK ÜST SEVİYEDE

 

İstihbarat birimlerinden IŞİD’in canlı bomba dışında Türkiye’ye yönelik bomba yüklü araçlar ile benzer terörist saldırılar planladığı yönünde alınan duyumlar üzerine polislerin izinlerinin kaldırıldığı, yeni olası intihar/bombalı eylemlere karşı güvenlik tedbirlerinin ülke çapında en üst seviyeye çıkartıldığı öne sürüldü.

Marmara Haber