Özel okullar için teşvik Ağustos'ta

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2015-2016 eğitim öğretim yılında özel okul teşviklerinden yararlanmak isteyen veli ve okulların ağustos ayının ilk haftasında yayınlanacak e-kılavuz'a göre baş

GÜNDEM 20.07.2015 16:58:00 0
Özel okullar için teşvik Ağustos

Bakanlığın internet sitesinde yer alan duyuruya göre velilerden bu konuda çok sayıda soru geldiği belirtilerek gerekli bilgilendirmenin okul yönetimi tarafından yapılması da istendi. Duyuru da şu ifadeler yer aldı:

“2015-2016 eğitim öğretim yılında eğitim öğretim desteği müracaatları ile ilgili Ağustos ayının ilk haftasında yayınlanacak e-kılavuza göre özel okula kayıt olan öğrenciler de teşvik için başvuru yapabilecek. Özel okullar da teşvikten yararlanmak için başvuruda bulunabilecek.”

Bir televizyon kanalının yayınına katılan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, özel okul teşvikleriyle ilgili de şunları söyledi: “Geçen yıl sadece devlet okulundan özel okula geçen öğrencilere veriyorduk, şimdi özel okulda okuyan öğrenciler de müracaat edebilecekler. Yani illa bir devlet okulundan geçenlerle sınırlı değil, özel okulda okuyan, ama diyelim ki şartları bugün biraz daha zorlaşmış ve özel okul ücretlerini denkleştirmekte sıkıntı çekenlerde müracaat edebilirler. Kriterleri karşılıyorlarsa onlar da teşvik alabilecek.”

BU YIL EN AZ 180 BİN ÖĞRENCİYE TEŞVİK VERİLECEK

Özel okullaşma oranının 2002´de yüzde 2,3 civarındayken özel okul teşvikleriyle yüzde 5,2´ye çıktığına dikkat çeken Avcı,  bu yıl en az 180 bin öğrenciye teşvik vereceklerini söyledi. 

Marmara Haber