Kaymakam görevden mi alındı?

Edirne'nin Keşan İlçesi'nde polisin düzenlediği 'Huzur' operasyonunun ardından görevli 200 polisin 'Ne Mutlu Türküm Diyene' ve 'Polis Huzur, Güven Verir' sloganları atar

GÜNDEM 14.07.2015 12:15:00 0
Kaymakam görevden mi alındı?

Romanların yaşadığı Yenimescit Mahallesi’nde bir süre önce vatandaşları rahatsız etiği ileri sürülen motosikletli iki kişinin çocuklara çarptığı iddiasıyla başlayan ‘tacizci’ dedikoduları kısa sürede yayılmış, toplanan bin kadar kişi pastaneye sığınan 2 şüpheliyi linç etmek istemişti. Polis ve jandarma ekiplerinin yanı sıra sabaha kadar süren tartışmalar ve linç girişimi, elinde silahlarıyla sokağa inen askerler tarafından bastırılmıştı.

 

44 GÖZALTI, 7 TUTUKLAMA

 

Olayın ardından Edirne Emniyet Müdürlüğü ekipleri, linç girişimi sırasında huzuru bozma, yağma, tehdit, polise mukavemet ve direnme suçlarını işlediği öne sürülen kişileri tespit etti ve operasyon için düğmeye bastı Çanakkale, Kırklareli, Tekirdağ, Sakarya ve İstanbul’dan gelen yaklaşık 700 polisin katılımıyla düzenlediği operasyonda 44 kişiyi gözaltına alındı. Operasyondan dönen polisin sokaklarda ‘Ne mutlu Türküm diyene’ ve ‘Polis huzur, güven verir’ sloganları atarak yürümesiyle ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü soruşturma başlattı.

 

45 GÜN İZNE ÇIKMIŞ

 

Tüm bu gelişmelerin yaşandığı Keşan’da Kaymakam Bekir Dınkırcı’nın da görevden alındığı iddia edildi. Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, görevden almanın söz konusu olmadığını,ancak Kaymakam Dukırcı’nın 45 gün izne çıkarıldığını belirterek, “O kadar büyük bir olay değil, büyütmeyin. Keşan Kaymakamının görevden alınması söz konusu değildir. Kaymakam olarak görevine devam ediyor, sadece 45 gün izne ayırdı. O izin süresi sonunda inşallah görevine gelip başlayacaktır. Onun yerine bir vali yardımcısı görevlendirilecek. Bugün bu işlemleri tamamlayacağız, kendisi izne çıkıyor. Başka bir şey yok, durum bundan ibaret. polisler hakkında soruşturma devam ediyor.  

Marmara Haber