Süre doldu, dava yolu açıldı

Kanunu süresinin dolduğunu belirten Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, "Kanunun süresi doldu. Çerkezköy ve Tekirdağ'da erişilebilirlik konusunda çok fa

GÜNDEM 8.07.2015 17:26:00 0
Süre doldu, dava yolu açıldı

TSD Çerkezköy Şubesi olarak tek temennilerinin sürenin yeniden uzatılmaması olduğunu kaydeden Çetinkaya, “Artık, isteyen her engelli vatandaşımız, erişilebilirlik konusunda sıkıntı yaşadığı kamu kurum ya da kuruluşları ile ilgili dava açma hakkına sahip oldu. Bu davalarda muhataplar ise ilgili kurum ya da kuruluşun başındaki kişi olacaktır. Dolayısıyla cezalar da bu kişilere kesilecektir” diye konuştu.

KENT KONSEYİ BAŞKANI’NA SESLENİYORUM

TSD Çerkezköy Şubesi olarak erişilebilirlik konusunda ellerinden gelen çalışmaları yaptıklarını kaydeden Hayrettin Çetinkaya, “İlçemizde konuyla ilgili bazı eksiklikler var. Fakat bu eksiklikler de uygulamadaki eksikliklerdir. Bu eksikliklerin muhatapları da belediye ve kaymakamlıktır” dedi. Dernek olarak ilçedeki bütün sağlık ocakları ve poliklinikleri dolaştıklarını belirten Çetinkaya, “Erişilebilirlik konusunda gözlemlediğimiz eksiklikleri not aldık ve bir rapor halinde Çerkezköy Kent Konseyi Engelliler Meclisi’ne sunduk. Buradan Kent Konseyi Başkanı’na sesleniyorum. Lütfen elinizdeki erişilebilirlik konulu dosyayı ilgili makamlara ulaştırın. Aksi takdirde hangi kanunu çıkarırsak çıkaralım uygulanmadıktan sonra bir anlamı kalmaz” dedi.

BİZİMLE EMPATİ KURUN

Amaçlarının bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek olduğunu belirten Çetinkaya, “Biz engelliler olarak kimseye bağlı olmadan yaşamak istiyoruz. İnsanlar bizimle empati kursun. Buradan bütün yerel yöneticilere ve mülki amirlere sesleniyorum. Gelin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde bir gününüzü tekerlekli sandalyede geçirin ve engellilerin neler yaşadığını kendiniz hissedin” dedi. Türkiye’de hiçbir belediyede tekerlekli sandalyeli bir engellinin Belediye Başkan Yardımcılığı yapmadığına dikkat çeken Çetinkaya, “Ülkelerin gelişmişlikleri, engellilerine verdiği hizmetlerle ölçülür. Ben Türkiye’de ilk hangi belediye başkanının yardımcısının tekerlekli sandalyeli bir engelli olacağını merak ediyorum” açıklamalarında bulundu.

Haber / Ahmet KARDEŞ