Kapaklı'da fırınlara 'hijyen' denetimi

Kapaklı Belediyesi Sağlık İşleri ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri Ramazan ayı nedeniyle ilçedeki fırınları denetledi.

GÜNDEM 8.07.2015 17:16:00 0
Kapaklı

Fırın denetiminde ekipler, fırınların temizliği ile pide ve ekmeklerin gramını kontrol etti. Kurallara uymayan firmalar uyarıldı. Bir dahaki denetimde eksikleri tespit edilen firmalar eksiklerini gidermemişse cezai işlem uygulanacak.

 

Vatandaşların sağlığını çok önemsediklerinin belirten Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Bölgemizde gıda üretimi yapan iş yerlerinin hijyen kurallarına uyup uymadığını, işletmenin üretim izninin olup olmadığına ve ürünlerin saklanma koşullarına bakıyoruz. Olumsuzluklar varsa uyarıyoruz. Gıda üretim yasasına aykırı üretim yapılmasını engelliyoruz. Denetimlerimizde çeşitli uyarılar da yapıyoruz. Bir sonraki denetimde daha önceki uyarıya uyulmamışsa cezai işlemi uyguluyoruz. Biz hem denetim yapıyoruz hem de esnafımıza bu konuda rehberlik ediyoruz.'' dedi.

 

Mandalı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Amacımız vatandaşın sağlıklı gıdalarla beslenmesini sağlamak. Esnafımıza ceza yazmak ve herhangi bir işletmeyi kapatmak derdinde değiliz. Onlardan isteğimiz, kendi sofralarında bir gıdayı nasıl görmek istiyorlarsa vatandaşa da onu üretip satsınlar. Halkın sağlığı her şeyden önemlidir'' dedi.

Marmara Haber