Zabıtadan Ramazan denetimleri

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde Belediye zabıta ekipleri, Ramazan ayı dolayısıyla denetimlerini artırdı.

GÜNDEM 19.06.2015 17:25:00 0
Zabıtadan Ramazan denetimleri

Zabıta ekiplerinin fırınlara yaptığı denetimlere Çerkezköy Belediye Başkanvekili Serdar Ürkmez, Belediye Sağlık İşleri Müdürü Şevket Halimoğlu ve Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü Toplum Sağlığı Memuru Metin Dönmez de yer aldı. Zabıta ekipleri ilk olarak İstasyon Mahallesi’nde faaliyet gösteren Altınel Unlu Mamülleri ile Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde faaliyet gösteren Bizim Unlu Mamülleri işletmeleri oldu. Yapılan denetimlerde her iki işletmenin de gerekli sağlık ve hijyen koşullarını sağladığı tespit edildi.

BÖYLE GİDERSE BEYAZ BAYRAK DA GİDER

Çerkezköy Belediyesi Zabıta ekiplerinin bir sonraki durağı ise Fatih Mahallesi’nde faaliyet gösteren ve işletmeciliğini de Çerkezköy Fırıncılar Derneği Başkanı Mehmet Sait Erdem’in yaptığı İkra Unlu Mamulleri oldu. İşletmenin Beyaz Bayrak sahibi bir işletme olduğunu belirten Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü Toplum Sağlığı Memuru Metin Dönmez, “Maalesef burada gerekli hijyen koşulları sağlanamamış. Böyle giderse Beyaz bayrak da gider haberiniz olsun” diye uyardı.

1 HAFTA SONRA TEKRAR GELECEĞİZ

Yapılan denetimlerin hem Çerkezköy halkının hem de işletmelerin faydası için yapıldığına dikkat çeken Metin Dönmez, “Amacımız hem Çerkezköylü vatandaşlarımızın daha sağlıklı ekmek tüketmesi, hem de sizlerin daha kaliteli ekmek üretmesini sağlamaktır” dedi. İşletmeye gerekli uyarılarda bulunan Metin Dönmez, “1 hafta sonra tekrar geleceğiz. Sizden ricamız, uyarılarımızı dikkate alın ve daha hijyenik ve daha sağlıklı koşullarda ekmek üretimi yapın” dedi.

DAHA DİKKATLİ OLACAĞIZ

İşletme sahibi Mehmet Sait Erdem ise “İşletme olarak zaten gerekli hijyen ve sağlık koşullarına dikkat ediyoruz. Fakat takdir edersiniz ki Ramazan ayı içindeyiz ve oldukça yoğun çalışıyoruz. Bu nedenle ufak tefek aksaklıklar olabilir. Ama bundan sonra çok daha dikkatli ve titiz olacağımızdan şüpheniz olmasın” ifadelerini kullandı.

BAYRAMOĞLU PASTANELERİNE TEŞEKKÜR

Zabıta ekiplerinin bir sonraki durağı ise Atatürk Caddesi’nde faaliyet gösteren Bayramoğlu Pastanesi oldu. İşletmenin üretim bölümlerini dolaşan ve gerekli incelemelerde bulunan zabıta ekipleri, hijyen ve sağlık açısından sorun teşkil eden hiçbir unsura rastlamadı. İncelemeler sonunda Belediye Başkan Vekili Serdar Ürkmez, işletme sahibi Bayram Sağlam’ı tebrik etti ve işletmenin sahip olduğu Beyaz Bayrağı sonuna kadar hak ettiğini dile getirdi.

Haber / Ahmet KARDEŞ