Üç şerefeli camii 24 saat ibadete açıldı

Üç Şerefeli Cami'nin kapılarının 24 saat kapanmayacağını ve ibadete açık olacağını ifade eden Vali Dursun Ali Şahin "Tarihi yapıları ve kültürü ile son zamanlarda yurt içi ve yurt dÄ?

GÜNDEM 15.06.2015 17:50:00 0
Üç şerefeli camii 24 saat ibadete açıldı

Vali Dursun Ali Şahin "İlk olarak Selimiye Camisi'nde başlattığımız 24 saat boyunca açık tutma uygulamayı genişleterek 24 Nisan tarihinden itibaren Eski Cami de 24 saat boyunca açık tutmaya başlamıştık.  Bu uygulamayı daha da genişleterek Selimiye, Eski camiden sonra Üç Şerefeli camiyi de 24 saat açık tutacağız.  Daha önceki uygulamalarımızdan olumlu sonuçlar aldık.  Üç Şerefeli camide güvenlik içinde gerekli tedbirleri alarak  ETUR vasıtası ile gerekli personel takviyesi yaptık” dedi

Üç Şerefeli Cami

Üç Şerefeli Cami, Edirne'deki Osmanlı döneminden kalma camidir. Kimin tarafından hangi tarihte yaptırıldığı tartışmalıdır. Bazı iddialara göre Yıldırım Bayezid'ın oğullarından Musa Çelebi tarafından 1410 yılında yaptırılmıştır. Diğer bir iddiaya göre ise II. Murat tarafından 1437'de yaptırılmıştır. Bazı kaynaklar yapım tarihi olarak 1447 yılını da vermektedir. Mimarı Sinan'ın ustası Müslihiddin Ağa'dır.

Daha önce yapılan camilerden ayrı olarak geniş bir şadırvan avlusu vardır. Orta kubbesi yüksek ve büyüktür. Açılma gücüne karşı sekiz payandası vardır. Caminin dört minaresi avlunun dört köşesindedir. Bu minarelerden en yüksek ve üç şerefeli olanı, camiye adını vermiştir. Bu şerefelerin her birine ayrı merdivenle çıkılır.

Marmara Haber