CHP'li Öztürk, yenilginin sorumlusunu ilan etti

CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk, 7 Haziran seçimlerinde Çerkezköy'de AK Parti'nin birinci parti çıkmasında suçu Büyükşehir Belediyesi'ne attı. Öztürk, "Y

GÜNDEM 9.06.2015 18:46:00 0
CHP

Çerkezköy'de 30 Mart 2014 yerel seçimlerde CHP yüzde 40.9, AK Parti yüzde 37.8 oy alırken, 7 Haziran seçimlerinde kesin olmayan sonuçlara göre AK Parti yüzde 39.66, CHP ise yüzde 32.74 oy aldı.  

Çerkezköy’de CHP olarak beklenen oy patlaması yapamadıklarını belirten Öztürk, “Özellikle şunu vurgulamak istiyorum.7 Haziran seçimlerinde Genel Merkezimiz ve tüm il ve ilçe teşkilatlarımız olağanüstü bir çalışma sergilemelerine rağmen CHP olarak genelde gerekli oy potansiyelini yakalayamadık. CHP olarak projelerimiz diğer partilerden çok daha iyi ve gerçek projelerdi. Çerkezköy’de de gerekli yani beklediğimiz oyu alamamamızın nedeni ise Çerkezköy’ün Büyükşehir Belediyesi’nden zamanında gerekli yatırımları alamamasıdır. Yerel ve genel alanda aldığımız oy farkı ise yerel seçimlerde doğru adayla yola çıktığımız için ilçemizde oy patlaması yaptık. Bu da bize doğru adayla yola çıktığımızın kazancı oldu.”dedi.

SEÇİMİN GALİBİ MHP VE HDP

Öztürk, konuşmasını şöyle sürdürdü, “CHP örgütleri olarak örgütlerimiz kendi içinde seçimi değerlendirecektir. Ancak bu konuda Genel Merkezimizin gerekli  açıklamaları yaptıktan sonra olacak. 7 Haziran’da ilçemizde olduğu gibi ülke çapında MHP ve HDP’nin oy patlaması yapmaları nedeniyle kutluyorum. Bizim kendi üyelerimizden bile bu partilere oy verenler oldu. Bu konuda CHP olarak kendimizi sorgulamamız gerekiyor. Üyelerimizin bazıları barajı geçsin diye bazı partilere oy verdi ve bu şık bir hareket değil. Her partili teşkilatlarda görev almış kişilere küs olabilir yada görevdekileri tasvip etmeyebilir ancak eğer o kişiler mensubu oldukları yani üyesi oldukları partinin mensubu iseler seçimlerde partilerinin yanında olmaları gerekmektedir.Bu seçimin galibi bence MHP ve HDP’dir. En çok çalışan parti olmamıza rağmen bu seçimde çıkardığımız Milletvekili sayısı çok daha fazla olmalıydı. Ancak dediğim gibi partimiz mensubu olup da diğer partilere oy verenlerin olması şu anda partimiz istenilen milletvekili sayısına ulaşamamıştır. Bu da bizi derinden yaraladı. Umuyorum bundan sonraki seçimlerde böyle bir durum yaşamayız.Oy veren vermeyen tüm halkımıza CHP Çerkezköy ilçe teşkilatı olarak çok teşekkür ediyorum.”diye konuştu.

CHP, MHP KOALİSYONU ÜLKEYİ DÜZE ÇIKARIR

Başkan Birol Öztürk seçimlerde birinci parti çıkan  AK Parti’nin  tek başına hükümeti kuramayacağını da belirterek, “AK Parti 7 Haziran’da birinci parti çıktı. Ancak hükümeti kuracak salt çoğunluğu yakalayamaması nedeniyle hükümeti kurma şansı yok. AKP ile ne CHP ne MHP ne de HDP koalisyon yapmayacak. Bu konuda kesin tavırları var. Ancak ülkeyi düze çıkaracak tek hükümet modeli bulunuyor oda HDP destekli CHP-MHP koalisyonudur. Bu iki parti hükümeti kurma görevini üstlenirde HDP’nin desteğini alırsa Türkiye kısa zaman içerisinde her alanda düze çıkar. Geçmişte CHP tabanının istemediği partilerle koalisyon yapmıştı ve bu da CHP’yi meclis dışında bırakmıştı. Bu nedenle bu kez CHP böyle bir hata yapmayacak. CHP ve MHP her konuda bir birleriyle çok güzel anlaşacağını umut ettiğim için CHP, MHP koalisyon hükümetinin ülkenin beklentilerine cevap verecek bir yönetim olacaktır.”ifadelerini kullandı.

ARTIK ÇOK DAHA FAZLA ÇALIŞMAMIZ GEREKİYOR

Başkan Öztürk, 7 Haziran seçimleri sırasında yaptıkları çalışmalarda nerelerde eksiklik yaptıklarını da masaya yatıracaklarını belirterek, “Şunu da özellikle belirtmek istiyorum. Önümüzde bir yerel seçim var. 7 Haziran seçimlerini masaya yatırarak daha iyi nasıl çalışma yapmamız gerektiğini masaya yatırarak bir yol haritası belirleyerek çalışma yapmamız gerektiği ortaya çıktı. Bu konuda örgütler olarak yılmadan yorulmadan çok daha fazla çalışmalıyız ve çalışacağız. Eğer CHP’nin çok daha güçlü olmasını istiyorsak bu kaçınılmazdır. İnanıyorum ki önümüzdeki yerel seçimlerde  bunu gerçekleştirmiş olacağız. Erken seçim konusunda da Öztürk, “Erken seçim olabilme olasılığını uzak görüyorum. Ama yinede durum ne gösterir bilemiyorum. Dediğim gibi HDP destekli CHP-MHP koalisyonu kamuoyunda da benimseniyor.”şeklinde konuştu.

Haber/Seyit SÜREN