Kapı kapı dolaşıp bilgilendirecekler

Çerkezköy Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ve Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO) işbirliğiyle 'Ambalaj Atıkları Geri Kazanım Projesi' kapsamında vatanda?

GÜNDEM 4.06.2015 17:51:00 0
 Kapı kapı dolaşıp bilgilendirecekler

Çerkezköy Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO) işbirliği kapsamında 2015 yılı Ambalaj Atıkları Yönetim Planı ile ‘Ambalaj Atıkları Geri Kazanım Projesi’ broşürü dağıtılıyor. Çerkezköylüleri bilgilendirmek adına ilk etapta Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi ve Kızılpınar Mahallesi’nde bulunan ev ve işyerlerini ziyaret eden ekip, bilgilendirici broşür dağıtıp, vatandaşlara dağıtılan broşürler ve içeriğinde ambalaj atıkları geri kazanım projesinin önemi ve işleyişi hakkında bilgiler veriyor. 

Proje hakkında değerlendirme yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, broşürde cam, plastik, metal, kağıt-karton ve kompozit ambalaj atıklarının geri kazanımı ile geleceğe katkı sağlanmasının amaçlandığını söyledi. Akay, ambalaj atıklarının geri dönüştürülmesi ile başta kaynak tasarrufu olmak üzere çevremizin korunması, katı atık depolama alanları daha sağlıklı, verimli ve uzun süre kullanılması, küresel ısınma yavaşlaması ve ülke ekonomisine değer yaratılması adına tüm Çerkezköylüleri kampanyaya destek olmaya çağırdı.

10 BİN BROŞÜR DAĞITILACAK

Proje kapsamında Çerkezköy’de bir hafta sürecek çalışmayla ekipler kapı kapı dolaşarak 10 bin bilgilendirme broşürü dağıtması planlanıyor.

Marmara Haber