Ekonominin lokomotifi sanayi olmalı

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nin yeni yönetimine hayırlı olsun ziyaretinde bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, "Türkiye 1990'lı yıllarda sanayisi

GÜNDEM 2.06.2015 18:38:00 0
Ekonominin lokomotifi sanayi olmalı

Öztrak, dün Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk, CHP’li Belediye Meclis Üyeleri ve bazı partililer ile birlikte Çerkezköy OSB'yi ziyaret etti.CHP’li heyet, Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, Çerkezköy OSB Müdürü Mehmet Özdoğan ve Çerkezköy OSB Halkla İlişkiler Müdürü Gökhan İnce tarafından karşılandı.

TÜRKİYE İLK 15’TE BİLE DEĞİL

Çerkezköy OSB’nin ülkenin en önemli OSB’lerinden biri olduğuna vurgu yapan Faik Öztrak,“Ülkemizin altyapısı en gelişmiş olan OSB’si Çerkezköy OSB’dir. Rahmetli babamın da burada büyük emekleri vardır” dedi. Bir ülke için sanayi ve üretimin çok önemli olduğunu kaydeden Öztrak, “Fakat son zamanlarda sanayinin önemi unutuldu. Türkiye 1990’lı yıllarda sanayisi en gelişmiş 13’üncü ülkeydi. Bugün ise ilk 15’te bile değil. Kişi başı gelirin 10 bin dolar olduğu bir ülkenin ekonomisinin lokomotifi sanayi olmalıdır” dedi. 

EKONOMİSİ EN KIRILGAN 3’ÜNCÜ ÜLKEYİZ

Öztrak konuşmasını şöyle sürdürdü: “2013’te en kırılgan ekonomiye sahip 8’inci ülkeydik. Şimdi ise en kırılgan 3’üncü ülkeyiz. Büyüme hızı geriledi. İşsizlik arttı. Demokrasi yıprandı. Bunlar Türkiye’de ekonominin büyümesine engel olan olaylardır. Yatırımın olmadığı yerde istihdam da olmaz. Dolayısıyla yatırımın, sanayinin ve tarımın önünü açmalıyız."

ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Haber / Ahmet KARDEŞ