Mahalle Evi hizmete girdi

Çerkezköy Belediyesi tarafından vatandaşların çeşitli kurslar görmesi için yenilenen eski başkanlık binası, Mahalle Evi olarak düzenlendi ve hizmete açıldı.

GÜNDEM 1.06.2015 19:17:00 0
Mahalle Evi hizmete girdi

Büyükşehir yasasının ardından belediyesi kapanan ve mahalle olan Veliköy’de, kullanılmayan hizmet binası Çerkezköy Belediyesi’ne 2 yıllığına tahsis edildi. Belediye de burayı tadilata alarak çeşitli el sanatları kursları yapılması için yeniledi.

 

Mahalle Evi adını alan hizmet binasının açılışına Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ile eşi Güliz Akay, Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Atilla Can, CHP İlçe Başkanı Birol Öztürk, CHP İlçe Başkan Yardımcısı Hüseyin Ülger, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca, Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz ile eşi Müjgan Karagöz, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Yaşar, Çerkezköy Belediyesi Meclis üyeleri, CHP İlçe yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

ASIL HEDEF BİRLİKTELİK

 

Mahalle Evlerini oluşturmakta asıl hedeflerinin birlikteliği ortaya çıkartmak olduğunu belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Önümüzdeki süreçte toplum destek merkezimizi, kadın aile danışmanlık masamızı da oluşturmak için çaba göstereceğiz. Bugüne kadar Veliköy mahallemizi mahalle evleri oluşturma sürecinden sonra burasını pilot bölge olarak seçmiştik. Bugün de ilk adımı olarak hep birlikte açılışını yapacağız. Umut ediyorum ki bundan sonraki süreçte bayanlarımızın mahallemizdeki kadınlarımız biraz daha fazla katılımlarıyla daha güzel, daha ilerleyen bir mahalle evini sizlerle birlikte oluşturacağız. Emek sarf eden bütün katılımcılara teşekkür ediyor, hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” dedi.

 

ÇOK BEĞENİLDİ

 

Başkan Akay’ın konuşmasının ardından Mahalle Evi’nin açılışı yapıldı. Açılışın ardından davetliler, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme ve Eğitim Şube Müdürlüğünce açılan basit nakış ve iğne teknikleri kursunu ziyaret etti ve 288 saat süren ve kurs hocası Gülten Altay ve 31 kursiyerin yaptığı el sanatı ürünleri tek tek inceledi. Kurs Hocası Gülten Altay, günün anısına Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a, CHP İlçe Başkanı Birol Öztürk’e ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme ve Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Yaşar’a kursiyerlerin yaptığı tabloları hediye etti. Tören sonunda da davetlilere bayanların yaptığı yiyecekler ikram edildi.

 

Haber/Menşure KARDEŞ