Öğrencilerden 'Bilim Fuarı'

Kapaklı Belediyesi Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan Bilim Fuarı açıldı. Okul Bahçesinde kurulan fuarda, 5-6-7 ve 8'nci sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan 50 proje sergilendi.

GÜNDEM 31.05.2015 17:26:00 0
Öğrencilerden

Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan protokol çerçevesinde projeleri kabul edilen Kapaklı Belediyesi Ortaokulunun, 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarının açılışına Kapaklı Belediye Başkanvekili Nalan Çolak, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Açılış yapılmasının ardından protokol üyeleri Teknoloji ve Tasarım öğretmenleri Okan Aytaç, Esranur Yüksel, Seher Pehlivan ve Tansu Oktay’ın gözetiminde öğrencileri tarafından hazırlanan 50 projenin yer aldığı bilim fuarını incelediler.

 

BİN OKULDA DÜZENLENİYOR

 

Fuarla ilgili katılımcıları bilgilendiren Okul Müdürü Suat Yüksek “Fuarı düzenleyen okullara TÜBİTAK tarafından destek veriliyor. Fuarın amacı öğrencilerimizin ilgileri doğrultusunda merak ettikleri konularda araştırma yapmaları ve elde ettikleri bilgileri sunma yeteneklerinin geliştirmesidir. Bu araştırmaları yaparken, öğrencilerimizin bilimsel yöntemleri kullanmaları da amaçlanmaktadır. Proje sayesinde öğrencileri araştırmayı, sorgulamayı ve daha sistemli çalışmayı öğrenmekle ve en önemlisi öğrencilerimiz bu kazanımları yaşamlarındaki problemlere etkili çözümler üretebilmek için kullanmayı öğrenmektedirler” dedi. Yüksel, bilim fuarlarının her yıl TÜBİTAK tarafından Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bin okulda gerçekleştirildiğini sözlerine ekledi.

 

Haber/Gülay YİĞİT SEZEN