Halk Eğitim'de Sanat Müziği ziyafeti

Çerkezköylüler, Belediye Türk Sanat Müziği Korosu'nun verdiği konserde adeta müzik ziyafeti yaşadı. Katılımın fazla yoğun olmadığı konserde solo performanslar da büyük ilgi gördü.

KÜLTÜR SANAT 22.05.2015 18:03:00 0
Halk Eğitim

Çerkezköy Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu’nun İlçe Halk Eğitimi Merkezi’nde düzenlediği konsere Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcıları İmdat Özgör ve Atilla Can, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz ve eşi Müjgan Karagöz ile çok sayıda vatandaş katıldı. Konser öncesi kısa bir konuşma yapan Koro Üyesi Av. Engin Özden, “Aşkı, hüznü, ayrılığı ve kavuşmayı yaşadığımız şarkılardan oluşan konserimizin ikinci bölümünde ise adeta baharı yaşayacağız” dedi.

 

KONSERİN 1. BÖLÜMÜNE HÜSEYNİ ŞARKILAR DAMGA VURDU

 

Konser, Lavtacı Andon’un Hüseyni Peşrevi ile başladı. Şükrü Tunar’ın “Baygın Suların” adlı Hüseyni şarkısının ardından solist Vahdettin Tan tarafından Şükrü Tunar’ın “Geçti Sevdalarla Ömrüm” adlı Hüseyni şarkısı seslendirildi. Solist Nevzat Ş. Duran’ın Selahattin Pınar’a ait “Hayal Deryasına” adlı Hüseyni şarkıyı seslendirmesi ile devam eden konserde, solistler Kadriye Uygun ve Bahtiyar Karakaş’ın düzeti büyük alkış aldı. İkilinin seslendirdiği İlgün Soysev’e ait “Yağmur Gözlüm” adlı Hüseyni şarkıya katılımcılar da eşlik etti.

 

İLK BÖLÜM MUHAYYER ŞARKILARLA SONA ERDİ

 

Koronun Zeki Müren’e ait “Gurbet” adlı Hüseyni şarkıyı seslendirmesi ile devam eden konserin ilk bölümü, Sadettin Kaynak’a ait Muhayyer şarkılar “Batan Gün Kana Benziyor” ve “Ay Doğdu Batmadı mı” şarkılarının ardından Arif Sami Toker’e ait “Yenilendi Derdim Neden Bilmem” adlı Muhayyer şarkının seslendirilmesi ile sona erdi.  

 

KONSERİN 2. BÖLÜMÜ NİHAVEND ŞARKILARLA BAŞLADI

 

Konserin ikinci bölümü koronun Cevdet Çağla’ya ait “Baharda Bu Yıl Bir Melal Var” adlı Nihavend şarkıyı seslendirmesi ile başladı. Solist Cengiz Özkaran’ın Cevdet Çağla’ya ait “Bahar Bitti Göz Bitti” adlı Nihavend şarkıyı seslendirmesi ile devam eden konserde ikinci düet ise solistler Nilgün Sütçüler ve Fikret Puza’dan geldi. İkili Şekip Ayhan Özışık’ın “Bahar Gelmiş Neyleyim” adlı Nihavend şarkı ile sanat müziği severleri mest etti.  Konser, solist Şehnaz Tuğran’ın Arif Sami Toker’e ait “Aşkımın İlk Baharı” adlı Nihavend şarkıyı seslendirmesinin ardından bir başka düet ile devam etti.

 

KONSER MAHUR ŞARKILARLA SON BULDU

 

Solistler Rojda Eryılmaz ve Hayrettin Danyeli’nin Teoman Alpay’a ait “Bahar Geldi Gül Açıldı” adlı Nihavend şarkıdaki performansı da büyük alkış aldı. Solist Nihal Akkaya’nın Selahattin Pınar’a ait “Bir Bahar Akşamı” adlı Hicaz şarkıyı seslendirmesi ile devam eden konser, koro performansları ile sona erdi. Konserin son bölümünde Zekai Tunca’ya ait “Bahar Çiçek Çiçek Gelince Güzel” adlı Kürdili Hicazkar Şarkı, Neveser Kökdeş’e ait “Bahar Pembe Beyaz Olur” adlı Mahur Şarkı ve Şemsettin Ziya Bey’e ait “Şu Güzele Bir Bakın” adlı Mahur Şarkı seslendirildi.

 

KORO EKİBİ

 

Şef F. Fahrihan Ünsal Yönetimi’ndeki Çerkezköy Belediyesi Türk Müziği Korosu’nda seslerde Arife Altındağ, Ayşe B. Karabal, Berrin Bilge, Fatma Aybars, Funda Yalılı, Hülya Taşkın, İnci Yılmaz, Kadriye Uygun, Neşe Akay, Nihal Akkaya, Nilgün Sütçüler, Revasiye Altıntaş, Rojda Eryılmaz, Sevda Doğan, Şehnaz Tuğran, Sevim Tan, Müzeyyen Hacıoğlu, Bahtiyar Karakaş, Cengiz Özkaran, Engin Özden, Fevzi Canbak, Fikret Puza, Hayrettin Danyeli, Muzaffer Kartal, Nevzat Ş. Duran, Oğuz Gökdemir, Oktay Aybars, Osman Beyazkurt, Ufuk Koroğlu, Vahdettin Tan yer alırken, kemanda Ayhan Çakır, kanunda Turgut Özüfler, Levent Gülez, Udda Musa Kaya, Fatih Sütçüler, Ceyhun Taşpınar, mandolinde Hüseyin Yeğen, klarnette Şükrü Metin ve darbukada Halil Kelebek görev aldı.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ