Yeni okulun temeli atıldı

Kapaklı'nın Karaağaç Mahallesine yapılacak olan 24 derslikli Karaağaç Kız Meslek Lisesi ve Anaokulunun temeli atıldı.

GÜNDEM 21.05.2015 18:34:00 0
Yeni okulun temeli atıldı

Temel atma törenine, Tekirdağ Vali Yardımcısı Kaya Şaşmaz, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, Kapaklı Müftüsü İsa Aktaş, SGK Çerkezköy Müdürü İshak Marangoz, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay,AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öge,  CHP İlçe Başkanı Kenan Seçkin, MHP İlçe Başkanı Yusuf Çetin, AK Parti Tekirdağ Milletvekili adayları Ayşe Doğan ve Ahmet Üzgün,  öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

OKUL MÜJDESİ

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşmalara geçildi. Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Karaağaç’ı ziyarete gelenlerin okul eksikliğini fark ettiğini belirterek,

“ Biz Kapaklı ile beraber mahallemiz olan Karaağaç’ın inşallah önümüzdeki aylarda da yerel yönetimler olarak hizmetleri yerinde görmeye başlayacaksınız.”dedi. Mandalı, “Önümüzdeki günlerde de inşallah Büyükşehir Belediye Başkanımız bütçeden nakdi yardım ayırarak Kapaklımızın merkezinde olmak üzere 40 derslikli bir okul temeli atılacaktır.” dedi.

“28 MİLYON 342 BİN TL YATIRIM YAPILMIŞTIR”

Temeli atılan 24 derslikli Karaağaç Kız Meslek Lisesi ve Anaokulunun yanı sıra Kapaklı’da Ticaret Lisesinin de inşaatının devam ettiğini belirten Tekirdağ Milli Eğitim Müdürü Halis İşler “Bu okulun ihale maliyeti 5 milyon liradır. Tek başına Milli Eğitim Bakanlığı ve hükümetimiz ufak tefek binaları yapıp da halkın hizmetine sunmuyor. Milli Eğitim Bakanlığı hizmeti halkın ayağına götürürken, o hizmeti sunduğu zaman tam mükemmel yapmaya çalışıyorlar. Milli Eğitim Bakanlığı olarak Kapaklı’ya 2013 yılı ortasından bu döneme kadar okullarımızın toplam eğitim yatırım bedeli 28 milyon 342 bin liradır” dedi.

“700 DERSLİK GEREKİYOR”

Kapaklı’da 350 dersliğin bulunduğunu belirten Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz “2023 hedefleri doğrultusunda Kapaklı nüfusunun 150 bini bulabileceğini düşünüyoruz. Bu artan nüfusa paralel olarak Kapaklı’ya 700 derslik gerekiyor. Kapaklı göç almakla birlikte genç nüfusun artması ile derslik ihtiyacı oluyor. Karaağaç halkımızı memnun edecek bir açılış yaptığımızı düşünüyorum. Karaağaç’a geldiğimde vatandaşlar acil lise meslek lisesi ihtiyacı olduğunu söylediler. Bu dönemde planlanmakta olan meslek lisesi inşaatını hızlandırmaya çalıştık” dedi.

KURBAN KESİLDİ

Konuşmaların ardından Sanayiciler İlkokulu ve Kapaklı Belediyesi Ortaokulu ile Halk Eğitim Merkezi halk oyunları ekipleri ile Mehteran takımı gösteri sundu. Kapaklı İlçe Müftüsü İsa Aktaş’ın duaları ile kurban kesilirken, programın sonunda sahneye çıkan protokol üyeleri butona hep birlikte basarak 24 derslikli Karaağaç Kız Meslek Lisesi ve Anaokulunun inşaatına ilk harcı koydu.

Marmara Haber / Ahmet KARDEŞ