Çerkezköy'e 3 proje müjdesi

Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Türk Metal Sendikası olarak Çerkezköy için 3 önemli projelerinin olduğunu söyledi.

GÜNDEM 21.05.2015 18:23:00 0
Çerkezköy

Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Türk Metal Sendikası olarak Çerkezköy için 3 önemli projelerinin olduğunu belirterek, “Türk Metal Sendikası olarak Çerkezköy’e çok şeyler kazandırmak istiyoruz ve bunları da Allah’ın izniyle yapacağız. Çerkezköy’e bir okul ve sosyal tesis kazandıracağız. Eğitim tesisi yapacağız. Sosyal Tesisin içinde aqua park, yüzme havuzu, spor alanları, yürüyüş alanı, dinlenme yerleri, gibi yerler bulunacak. Kısaca içinde her şey olacak. Bundan da hem üyelerimiz hem Çerkezköy halkı, hem de bölge halkımız yararlanacak.”dedi.

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Başkanı Süleyman Kozuva, ÇTSO Meclis Başkanı Taha Ülker, Yönetim Kurulu Başkan yardımcısı İsmail Akın, Yönetim Kurulu Sayman üyesi Murat Seymen ve Yönetim Kurulu üyesi metin Taşdelen’den oluşan ÇTSO heyeti dün Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesini ziyaret ederek geçtiğimiz ay 4’ncü kez Şube Başkanlığına seçilen Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

 

SİZDEN BİR OKUL YAPMANIZI İSTİYORUZ

 

Ziyarette Kozuva ve Ülker, Koçak’tan Ambarderede yapımı planlanan Eğitim Kampüsüne, Türk Matal Sendikasının bir okul yapmasını istediler. Kozuva, şunları söyledi:  “Türk Metal Sendikası olarak Kaymakamlığımız tarafından Ambardere mevkiinde oluşturduğu bir eğitim kampüsü projesi kapsamında buraya sosyal tesisleriyle ve her şeyi ile mükemmel bir eğitim yeri için ayrılan yere sizden Türk Metal Sendikası olarak bir Meslek Lisesi yapmanızı istiyor ve bekliyoruz. Şu anda burada süre azaldı 8-9 ay gibi bir zaman kaldı. Bu süre içinde bir kazma vurulamaz ise yer geri verilecek. Burayı tüm kurumlar olarak sahiplenelim. Birer okul yapalım. Bu nedenle bir okulda sendikanızın yapmasını istiyoruz. İnşallah temennimiz bu konuda sizlerde bir şeyler yapacağınıza inanıyoruz.”diye konuştu.

 

HUZUREVİ KONUSU

 

ÇTSO Meclis Başkanı Taha Ülker de, Koçak’a okul yaptırmaları temennisini iletti. Ülker, şöyle devam etti, “Huzurevi konusunu da artık çözümlenmesi gerektiğine inanıyoruz. Bina yıllardır atıl durumda, Kaymakamımız Metin Kubilay, Belediye Başkanımız Vahap Akay, sendikanız Genel Başkanı Pevrul Kavlak, bizler ve siz odamızda bir araya gelelim  çözümü konusunda ne yapılması gerekiyorsa artık bu konuyu çözüme kavuşturalım.Bina her geçen gün giderek çürüyor.Yazıktır. Onca yatırım heba olmasın.”dedi

 

BENİM MEMLEKETİM ARTIK ÇERKEZKÖY

 

Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, “Biz Türk Metal Sendikası olarak Çerkezköy’de çok şeyler yapmak istiyoruz. Huzurevi  çözümü içinde bir dizi görüşmeler yaptık.Ancak henüz daha bir çözüme kavuşturamadık.Biz burayı sendika olarak 2 yıl Huzurevi olarak çalıştırdık. 2 yaşlı insanımız kaldı ve 11 personel, bir doktor ve iki hemşire görev yaptı. Ancak bu bölgede  huzurevi ilgi görmedi. Binayı sendika olarak biz yaptık tam 10 bin metrekare,içinde toplam 230 oda,bin kişilik bir toplantı ve konferans salonu, kafeterya,sauna,Türk hamamı ve spor alanları var.Biz geçmişte burayı bir çok kurum ve kuruluşlar ile okullarımızın kullanımına da ücretsiz olarak verdik.  Bizim parayla pulla işimiz yok. Amacımız bizim tesislerimizden de üyelerimiz gibi bölge halkımızında faydalanması.10 yıldır atıl durumda olan bu binamızın işler hale gelmesi için Mektebin Eğitim Kurumu okul için talepte bulundu ve eğer okul olsaydı üyelerimizin çocukları buradan ücretsiz yararlanacaktı. Ayrıca bölge insanlarımızın çocukları da faydalanacaktı. Bizde buranın biran önce çözüme kavuşması taraftarıyız.Biz sendika olarak kutsal bir görev yapmaktayız.Biz bu binanın temelini atarken her kesimin yararlanması için temel attık.Biz belediyemize de 2 bölümünü verelim dedik. Ama olmadı. Vahap başkanımızda buranın bir an önce çözüme kavuşması taraftarı. İnşallah kısa sürede çözüme kavuşur inancındayız.”

Marmara Haber/Seyit SÜREN