19 Mayıs'a Kapaklı'da coşkulu kutlama

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a ayak basışının yıl dönümü kapsamında kutlanan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, tüm ülkede olduğu gibi Kapaklı?

GÜNDEM 19.05.2015 15:34:00 0
19 Mayıs

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı.

Çelenk törenine Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Adem Sekmen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, MHP Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, CHP Tekirdağ Milletvekili Adayı Arzu Mandalı Sucu, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri İlhan Çetinkaya, Akın Yılmaz, Kapaklı Kent Konseyi Başkanı Fahrettin Gür, Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan, gaziler, muhtarlar, okul müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

 

KAYMAKAM GÜRBÜZ’E ÇİÇEK VE BAYRAK 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İlçe Mili Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı. Kutlamalar, çelenk töreninin ardından Kapaklı Futbol Sahası’ndaki etkinliklerle devam etti. Buradaki programa İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve eşi Fatma Mandalı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, MHP Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Adayı Ayşe Doğan, CHP Tekirdağ Milletvekili Adayı Arzu Mandalı Sucu, Kapaklı Kent Konseyi Başkanı Fahrettin Gür, Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan belediye meclis üyeleri ve yüzlerce vatandaş katıldı. İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz’e çiçek ve Türk Bayrağı takdiminin ardından programın açılış konuşmasını İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant gerçekleştirdi.

 

19 MAYIS, TÜRK MİLLETİNİN ONURLU MÜCADELESİNİN ADIDIR

 

19 Mayıs 1919 tarihinin, kurtuluş mücadelesinin ilk adımının atıldığı gün olduğunu söyleyen Tahsin Nalbant, “Bugün Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş meşalesini yakmak için Samsun’a ayak basışının 96’ncı yıl dönümüdür. 19 Mayıs, Türk milletinin onurlu mücadelesinin adıdır” dedi. Konuşmasının devamında gençlere seslenen Tahsin Nalbant, “Geçmişine sahip çıkan toplumlar, ilelebet yaşama hakkına sahiptir” diye konuştu.  

 

TÜRKİYE’Yİ ÇOK DAHA İLERİYE TAŞIYACAKSINIZ

 

Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs’ı gençlere armağan ettiğine dikkat çeken Nalbant, “Sizler, geleceğin lider ülkesi Türkiye’yi çok daha ileriye taşıyacaksınız. Gençlerimizin, çok çalışıp, ileride kendilerine verilecek vazifeleri en iyi şekilde yerine getireceklerinden şüphem yok” dedi ve başta Kapaklı olmak üzere tüm Türk halkının 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı.  

 

GENÇLİĞE HİTABE OKUNDU

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant’ın konuşmasının ardından Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden İrem Kurnaz, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni okudu. Ardından Kapaklı Anadolu Lisesi öğrencilerinden Ekrem Birdal da Gençliğin Ata’ya Cevabını tüm öğrenciler eşliğinde okudu.  

 

YARIŞLARA GEÇİLDİ

 

Kutlama programı, Kapaklı Çok Programlı Anadolu Lisesi Halk Oyunları ekibinin gösterileri ile devam etti. 19 Mayıs konulu şiir yarışmasında 1’inci olan Onur Baldız’ın “72 Millet” adlı şiirini okumasının ardından, kompozisyon yarışması 1’incisi Asrın Sinan Aksüt de “Uyan Samsun Uyan” başlıklı kompozisyonunu okudu. Program, 100 metre kısa mesafe kız-erkek ve 400 metre orta mesafe kız-erkek koşu yarışmaları ile devam etti.  

 

JİMNASTİKÇİ ÖĞRENCİLER BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

 

Bu yıl ki 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programın en çok ilgi gören kısımlarından biri de Kapaklı ÇPL öğrencilerince hazırlanan jimnastik gösterisi oldu. Birbirinden zorlu hareketleri uyum içinde yapan öğrencilerin, finalde kule yaparak Türk Bayrağı açması büyük alkış aldı. Program, Kapaklı ÇPL öğrencilerinin halk oyunları gösterisi ile devam etti.  

 

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

 

Programda daha sonra Kapaklı Kaymakamlığı Kupası adı altında düzenlenen spor müsabakaları ve “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı” konulu yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi. Yarışmalarda ve müsabakalarda 3’üncü olanlara ödüllerini Belediye Başkanı İrfan Mandalı verirken, ikinciler ise ödüllerini İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu’nun elinden aldı. 1’incilere ise ödüllerini İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz takdim etti.  

 

BAYRAK FİNAL TABLOSU AYAKTA ALKIŞLANDI

 

Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce organize edilen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programı, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı “Bayrak Final Tablosu” ile sona erdi. Final gösterisi katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı. Tören sonunda İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, programın oldukça başarılı bir şekilde hazırlandığını belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

Haber  / Ahmet KARDEŞ