165 sporcu birincilik için yarıştı

Çerkezköy Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği Satranç Turnuvası'nın bu yıl 4'üncüsü gerçekleştirildi. Kapalı Spor Salonu'nda yapılan turnuvada 165 sporcu birincilik için yarÄ?

GÜNDEM 18.05.2015 16:41:00 0
165 sporcu birincilik için yarıştı

Tekirdağ İl Satranç Temsilciliği ile ortaklaşa düzenlenen Çerkezköy Belediyesi 4. Geleneksel Satranç Turnuvası 2 gün sürdü. Açılışını Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın yaptığı turnuvada konuşan Türkiye Satranç Federasyonu Tekirdağ İl Temsilcisi Mehmet Vardar, “Çerkezköy’den sonra Süleymanpaşa Belediyesi ve Ergene Belediyesi’yle de benzer bir organizasyon yapacağız. Çerkezköy, bu turnuvayı geleneksel hale getirdi. Diğer ilçelere örnek oldu. Bu vesile ile bu yıl 4.’sünü düzenlemiş olduğu turnuvadan dolayı Çerkezköy Belediyesi’ne teşekkür ederim” dedi.

BU SPORUN ÖNCÜSÜ OLMAKTAN DOLAYI GURURLUYUZ

Konuşmasına turnuvaya katılan sporculara teşekkür ederek başlayan Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay ise, “Bu yıl Satranç Turnuvası’nın 4.’sünü düzenliyoruz. Turnuvayı geleneksel hale getirip, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı arifesinde yapmaya özen gösteriyoruz. Çocukların kişisel ve zeka gelişimlerini geliştiren bu sporun öncüsü olmaktan dolayı gururluyuz. Ne mutlu bize ki çevre ilçelere örnek olarak bu konuda hassasiyetlerini arttırdık” diye konuştu.

TURNUVA 4 GRUPTA GERÇEKLEŞTİ

Turnuvada A Kategorisi’nde 21, B Kategorisi’nde 42, C Kategorisi’nde 49 ve D Kategorisi’nde 53 olmak üzere tplam 165 sporcu yarıştı. A Kategorisi’nde birinci Eyüp Kazoğlu, ikinci Cem Çakan ve üçüncü Çağlayan Akgöl; B Kategorisi’nde birinci Kerem Yılmaz, ikinci Eser Şen ve üçüncü Ayberk Gürses; C Kategorisi’nde Cem Batur Aslan birinci olurken, Sefa Kesim ikinci, Ömer Tüncer üçüncü; D Kategorisi’nde ise Ahmet Efendioğlu birinci, Yusuf Cemal Girgin ikinci ve Egemen Şen üçüncü oldu. Satranç Turnuvası’nda en küçük yarışmacı ödülünü ise 2009 doğumlu Kaan Turan aldı. A Kategorisi en iyi bayan yarışmacı ödülünü Didem Dilara Dizdar, B Kategorisi en iyi bayan yarışmacı ödülünü Eylül Göksu Uzun, C Kategorisi en iyi bayan yarışmacı ödülünü Efsun Yakut ve D Kategorisi en iyi bayan yarışmacı ödülünü ise Elif Yalım aldı. En iyi 55 yaş üstü yarışmacı ödülü ise Çağlayan Akgöl’e verildi.

NEDEN ULUSLAR ARASI OLMASIN

Dereceye giren yarışmacılar ödüllerini Belediye Başkanı Vahap Akay, Belediye Başkan Yardımcıları İmdat Özgör ve Atilla Can’ın elinden aldı. Ödül töreni sonrasında konuşan Başkan Akay, “Bu sporun kaybedeni yok. Çok keyifli iki gün geçirdik. Bu turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah gelecek yıl beşincisi düzenlenecek olan turnuvada daha geniş bir katılım sağlanır” dedi. Türkiye Satranç Federasyonu Tekirdağ İl Temsilcisi Mehmet Vardar da Çerkezköy’de 4 yıldır düzenlenen turnuvanın gün geçtikçe daha da güzelleştiğini ve görkemli bir havaya dönüştüğünü belirterek, “Bunun ulusaldan çıkıp, uluslararası bir hal alması gerektiğini düşünüyorum. Trakya’da tek Keşan’da uluslararası satranç turnuvası düzenleniyor. Çerkezköy’de neden düzenlenmesin. Çerkezköy bunu çok rahat bir şekilde yapabilir” dedi. Türkiye Satranç Federasyonu Tekirdağ İl Temsilcisi Mehmet Vardar tarafından Belediye Başkanı Vahap Akay ve Turnuva Direktörü Ersan Bahtiyar’a da birer plaket verildi.

Haber / Ahmet KARDEŞ