Salihoğlu'ndan 19 Mayıs mesajı

Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

GÜNDEM 18.05.2015 16:33:00 0
Salihoğlu

Vali Salihoğlu mesajında, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 96 yıl önce Samsun’a çıkarak düşmana karşı durmuş ve Kurtuluş Savaşı'mızı başlatmıştır. Bu nedenle 19 Mayıs 1919, istiklal mücadelemizin başlangıcı sayılarak sembol bir tarih olmuştur.”ifadelerine yer verdi.

 

ATATÜRK’ÜN GENÇLERE VERDİĞİ DEĞERİN GÖSTERGESİ

 

19 Mayıs’ın özel gün olduğuna işaret eden Vali Salihoğlu şöyle devam etti: “Gençlerimize bayram olarak armağan edilmesi de Atatürk’ün gençlerimize verdiği değerin, sevginin ve güvenin bir göstergesidir. Şüphesiz milletimizin en büyük zenginliği ve umudu, çocuklarımız ve gençlerimizdir. Ülkemiz; daha büyük, daha güçlü bir devlet ve toplum olma yolunda ilerlerken bizler de gençlerimizin çağdaş bilimin ışığında yetişmelerinin, kişisel ve sosyal gelişimlerini desteklemenin topluma yararlı bireyler olarak hayatın her alanına etkin katılımlarını sağlamanın gayreti içerisindeyiz.”

 

EN İÇTEN DİLEKLERİMLE KUTLUYORUM

 

Salihoğlu, mesajını şöyle tamamladı: “Milletimizin ve gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'nı en içten dileklerimizle kutluyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Kurtuluş Savaşı’mızın tüm kahramanlarını rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz.”

 

Marmara Haber