Türkiye Kent Konseyleri Platformu Alanya'da yapıldı

Çorlu Kent Konseyi Alanya Belediyesi ve Alanya Kent Konseyi ev sahipliğinde yapılan Türkiye Kent Konseyleri Platformu 16. Genel Kurul Toplantısı'na katıldı.

GÜNDEM 14.05.2015 17:46:00 0
Türkiye Kent Konseyleri Platformu Alanya

9-10 Mayıs 2015 tarihlerinde Alanya’da gerçekleştirilen toplantılara Trakya’dan Çorlu, Saray ve Lüleburgaz Kent Konseyleri iştirak ederken, ilgili toplantılara Çorlu Kent Konseyi adına Çorlu Kent Konseyi Başkanı Ramadan Cesur ve Çorlu Kent Konseyi Genel Sekreteri Erman Yılmaz katıldı.

 

ENGELLİ ERİŞİMİNE UYGUN PEOJELER BENİMSENMELİ

 

Alanya’da gerçekleştirilen platform toplantıları hakkında değerlendirmelerde bulunan Çorlu Kent Konseyi Başkanı Ramadan Cesur, “İki gün süren toplantı ve istişareler neticesinde genel kurul sonuç bildirgesi hazırlanmıştır. Bu bildirge kapsamında Kent Konseylerinin hukuksal statüsü, ilgili yönetmeliklerde yapılması öngörülen değişiklik, talep ve beklentiler görüşülmüş;  yerinden yönetim ve doğrudan demokrasinin hayata geçmesi adına mahalle ölçeğinde gerçekleştirilebilecek çalışmalar ve mahalle örgütlenmesinin desteklenmesi, karar süreçlerine çocuk katılımını sağlamak adına çocuk meclislerinin kurulmasının önemine değinilmiştir. Ayrıca engelsiz hayatın sağlanabilmesi adına yerel yönetimlerin yapı ruhsatı verirken mutlaka engelli erişimine uygun projeleri benimsemesine ön ayak olunması; rant uğruna verimli tarım arazilerinden doğal sit alanlarına kadar, doğaya ve çevreye ciddi zararlar bölgesel ve ulusal çapta eylemlerin yapılması yönünde görüş birliğine varılmıştır.”dedi.

 

Türkiye Kent Konseyleri Platformu’nun bir sonraki genel kurul toplantısı Yenimahalle Belediyesi ve Kent Konseyi ev sahipliğinde Ankara-Yenimahalle’de gerçekleştirilecek.

 

Marmara Haber