UZUNKÖPRÜ-DİMETKA ARASINDA BANLİYO SEFERİ

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne'nin Uzunköprü ilçesi ile Yunanistan'daki Dimetoka ilçesi arasında banliyö tren seferleri için çalışmalara başladıklarını söyledi,

GÜNDEM 13.05.2015 17:23:00 0
UZUNKÖPRÜ-DİMETKA ARASINDA  BANLİYO SEFERİ

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, bir dizi iş gezisi için gittiği Ankara’da TCDD Genel Müdürü Ömer Yıldız ile görüştü.  Görüşmelerin olumlu geçtiğini belirten Vali Şahin, Uzunköprü-Dimetoka arasında banliyö tren seferleri konusunda Yunanistan Demiryolları ile yazışmaların başladığını ve olumlu geçtiğini ifade etti.

 

Vali Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Uzunköprü ilçemizde bulunan demiryolu sınır kapısının tekrar faal hale gelmesi için çalışmalara başladık. TCDD Genel Müdürü ile yaptığımız görüşmelerimizde  Uzunköprü- Pityon sınır kapıları kullanılarak Dimetoka’ya kadar  25 kilomere demiryolu hattında sadece bu bölgede çalışacak banliyö treni gibi bir tren ihdası için görüşmelerde bulunduk.  Müspet neticeye vardık ve şu anda Yunanistan demiryolları ile yazışmalar devam ediyor. Büyük ihtimalle bunun gerçekleşeceğine inanıyorum ve konu üzerinde hassasiyetle duruyorum. Bununla ilgili gerek valilikte gerek Ankara’da TCDD'de  yaptığımız toplantılarda bu konuda çalışmaların başlatılacağını ifade ettiler. Bende inanıyorum ki bu konuyu başaracağız” dedi.

 

Vali Şahin, Uzunköprü-Dimetoka arasında başlanacak banliyö tren seferlerinin bölge ekonomisi içinde olumlu sonuçları olacağına inandığını sözlerine ekledi.

Marmara Haber