Polis'ten trafik haftası mesaisi

Trafik Polisleri 4-10 Mayıs Trafik Haftası nedeniyle sürücülere yönelik trafik kuralları hakkında bilgilendirme çalışması yaptı.

GÜNDEM 5.05.2015 18:43:00 0
Polis

Çerkezköy’de İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekipleri, sürücülere "Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası" nedeniyle trafik kurallarının yer aldığı ve sürücü ve yayaların alması gereken önlemlerin anlatıldığı el broşürü dağıttı.

 

POLİS BROŞÜR DAĞITTI

 

4-10 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında trafik kazalarının önlenmesine yönelik kurallara dikkat çekmek amacıyla Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği Ekipleri, Cumhuriyet Meydanı’nda sürücülere broşür dağıttı. Trafik polisleri, ‘Emniyet kemeri sizi sevdiklerinizden ayırmaz’, ‘Uyanık kalın, hayatta kalın’, ‘Şerit değil şoför değiştirin’, Trafik ışıkları ve anlamları’, ‘Emniyet kemeri sizi hayata bağlar, bağlı kalın hayatta kalın’ yazılarının yer aldığı broşürleri dağıtarak yayaların trafikte nasıl davranmaları gerektiği, sürücüleri ise dikkatli araç kullanmaları konusunda uyardı.

 

Broşürlerde alkollüyken araç kullanılmaması, emniyet kemerinin önemi, aşırı hız, araç kullanırken cep telefonu ile konuşmama gibi konularda yazılı uyarılar yer aldı.

 

TOPLU ULAŞIM SÜRÜCÜLERİ ÖZELLİKLE UYARILDI

 

Polis Haftası etkinlikleri kapsamında sürücü ve yayalara yönelik Çerkezköy Polisi’nin yaptığı çalışmalar kapsamında özellikle toplu ulaşım araçlarının sürücüleri uyarıldı. Polis ekipleri, otobüs şoförlerine de aşırı hız yapmamaları gerektiğini anlatan broşürler dağıttı. Otobüsler için dönüş hareketlerinin diğer araçlara göre daha fazla risk taşıyan hareketler olduğu belirtilen broşürlerde, sürücülere yönelik, “Şehirlerarası yolcu taşımacılığında bir otobüs ile 40-50 arasında yolcu, bir noktadan diğerine taşımaktadır. Yapılacak en küçük bir kural ihlali, içinde sizinde bulunabileceğiniz, birçok kişinin canına mal olabilecektir. Bu asla unutulmamalıdır. Uykusuz, yorgun ve yasal araç kullanma sürelerinin dışında araç kullanmak trafik kazalarının en önemli nedenlerindendir. Araç kullanma sürelerine riayet etmeniz trafik güvenliğine önemli katkı sağlayacaktır.” uyarıları yapılıyor.

Marmara Haber