MHP'lı Kadınlar Kapaklı'da 3 Mayıs'ı kutladı

MHP Kapaklı İlçe Kadın Kolları 3 Mayıs Türkçülük Bayramı nedeniyle bir dizi etkinlik düzenledi. MHP'li kadınlar 3 Mayıs'ta Türk bayrağı dağıtıp, resim sergisi açtı.

GÜNDEM 4.05.2015 18:25:00 0
MHP

MHP Kapaklı Kadın Kolları Başkanlığı 3 Mayıs Türkçülük Bayramı’nı kutladı. Düzenlenen programda konuşan MHP Kapaklı Kadın Kolları Başkanı Nesrin Küp, “Türkçe düşünenler, Türkçe konuşanlar, sevdaları, rüyaları, duaları Türkçe olanlar. 3 Mayıs Türkçüler bayramı münasebetiyle düzenlemiş olduğumuz toplantımıza hoş geldiniz.Bilindiği gibi 3 Mayıs 1944 olaylarının yıl dönümü, Türkçüler bayramı olarak kutlanmaktadır.”dedi.

 

3 MAYIS TÜRKÇÜ DÜŞÜNCENİN SEMBOL GÜNÜDÜR

 

Programda 3 Mayıs Türkçülük Bayramı’nın önemine vurgu yapan Nesrin Küp, şöyle devam etti: “3 Mayıs 1944, Türk topraklarında yok edilmek istenen Türkçü düşüncenin şaha kalktığı sembol gündür. Geçtiğimiz asrın ilk Türkçü Başbuğu Mustafa Kemal ATATÜRK’ün inkılâpları ve hizmetleri ile Türk Kültürü temelleri üzerinde yükselen Cumhuriyetimiz, 1944 Baharında Sovyet rüzgârının da etkisi ile Türk kimliğinden uzaklaştırılmak istenmiştir. Türk’ü köksüzleştirme hareketine dur deme açık yürekliliğini gösteren Nihal Atsız ve dava arkadaşları mahkeme ve hapislere düşürülmüş, Komünist Sabahattin Ali – Türkçü Atsız davası Irkçı-Turancı davasına dönüştürülerek onların şahsında Türkçülük yargılanmıştır.

 

3 Mayıs 1944’te Ankara sokakları, daha önce hiç şahit olmadığı Milliyetçi refleksin gösterilmesine sahne olmuş, Türkçü Gençler, fikir büyüklerini yalnız bırakmamıştır. Yüzlerce Türkçü genç, Hükümetin talimatıyla tutuklanarak çeşitli işkencelere maruz bırakılmıştır. Tutuklananlar arasında önemli Türkçü aydın ve askerler de vardır. 1949’a kadar sürecek işkence, tahkikat ve esarete tabii tutuldular. Fakat 3 Mayıs hareketi Türk Gençliğinin yüreğinde taşıdığı Türklük ateşini söndürmemiş aksine daha da parlatmıştır.”

 

İLK DEFA 3 MAYIS 1945’DE…

 

Türkçülük Bayramı’nın tarihi ile ilgili açıklamalarda bulunan Nesrin Küp, “Irkçılık-Turancılık davasının gerekçelerinden biri olarak gösterilen Hüseyin Nihal Atsız- Sabahattin Ali davasının 3 Mayıs 1944 tarihli duruşmasından sonra yaşanan ‘Ankara Yürüyüşü’nü anmak amacıyla, ilk defa 3 Mayıs 1945 tarihinde, Tophane Askerî hapishanesinde Nihal Atsız, Zeki Velidi Togan, Nejdet Sançar ve Reha Oğuz Türkkan başta olmak üzere 10 mahkûm tarafından kutlanmıştır. Daha sonraki senelerde de devam eden toplantılar, Türkçülük Günü (Bayramı) adını almıştır.”açıklamalarında bulundu.

 

Nesrin Küp, “Yılda bir defa da olsa Türklük ve Türkçülük dava ve kaygıları olan insanları bir araya getirmeye sebep olan bu gün bizler için çok önemli ve özeldir.”dedi.

 

BİN YILLIK TÜRK YURDU PEŞMERGE’YE BIRAKILDI

 

Uzun konuşmasında  çeşitli bölgelerde yaşayan Türk’lerin çektiği sıkıntıları dile getiren Nesrin Küp, şunları kaydetti: “Konuşmasında Kuzey Irak’ta bin yıllık Türk yurdu olan Musul ve Kerkük Peşmerge sürülerinin insafına terkedilmiş kaybedilme noktasına gelmiştir.

 

Ahıska Türkleri hala yurtsuzluğun mutsuzluğunu yaşamaktadır.

 

Karabağ Türkleri öz yurtlarında yurtsuzluğun acısıyla kıvranmaktadır. Doğu Türkistan’da Çin zulmü sürerken, Kırım yeniden kanatılan bir yara olarak karşımızda durmaktadır.

 

Kırım Türk memleketi olmaktan çıkartılmaya çalışılıyor!

 

Türkiye artık dostlarının güvendiği, düşmanlarının çekindiği bir ülke olmaktan çıkmıştır. Dostluğuna güvenilmez, sözüne itibar edilmez bir Ortadoğu ülkesi haline gelmiştir. Sınırlarımız dahilinde ülkemizin bir bölümünde hakimiyet adeta bilinçli bir şekilde bölücü örgüte terkedilmiştir. İstiklal marşımız söylenmez olmuş, şanlı bayrağımız askeri bölge ve de bazı resmi kurumların önünde adeta öksüzce dalgalanır hale getirilmiştir. İktidarın şımarttığı siyasal destekli bölücü örgüt, yol kontrolleri başta olmak üzere bölgede her fırsatta gövde gösterisi yaparken; Siyasi uzantısı TBMM çatısı altında devletimize ve milletimize saldırma cüretini gösterir hale gelmiştir. 

 

Bütün bunlardan daha elim ve vahimi ülkeyi yönetenler gaflet ve delalet sınırlarını çoktan aşıp ihanet boyutuna dayanan tavırlar sergilemektedirler. Şanlı, şerefli geçmişi olan bir karıncayı bile Allah korkusundan incitmekten çekinen, 600 yıl Adalet ve hoş görü ile Dünyanın büyük bir bölümünü yöneten , Ecdadımız ile ilgili Yalanlarla ile karalama kampanyaları her gecen gün artmaktadır, mevcut Hükümet gerek yurt içinde ,gerekse yurt dışında bu yalanların önüne geçemeyip aciz kalmaktadır.”

 

BAYRAK DAĞITTILAR

 

MHP’li kadınlar Türkçülük Bayramı’nda Kapaklı Pazarı’nda Türk Bayrağı dağıtımında da bulundu. MHP’li kadınlar ayrıca, Kapaklı İlçe Başkanlığı binasında resim ve yazı sergisi açtı. Kadın Kolları Başkanı Nesrin Küp, serginin tüm Kapaklılılar’a açık olduğunu belirtti.

 

Marmara Haber