Allah korkusu olmayandan her türlü kötülük beklenir

Kutlu Doğum Haftası kutlama etkinlikleri Kapaklı'da, İmam Hatip Ortaokulu ve İmam Hatip Lisesi öğrencilerince hazırlanan programla devam etti.

GÜNDEM 30.04.2015 17:56:00 0
Allah korkusu olmayandan her türlü kötülük beklenir

Kapaklı İmam Hatip Ortaokulu ve İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından Kardeşler Düğün Salonu’nda önceki akşam 20.30-22.30 saatleri arasında düzenlenen Kutlu Doğum Haftası kutlama programına İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, İlçe Müftüsü İsa Aktaş, Çerkezköy Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Adayı 6’ncı sıra Ahmet Üzgün, Çerkezköy Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Nair, Kapaklı Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Osman Günel, Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Akın Yılmaz, okul müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

 

O’NU ANLATMAK YÜREK İSTER

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program Kapaklı İmam Hatip Okulları Dernek Başkanı İsmail Karaöz’ün Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Programın açılış konuşmasını ise İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant gerçekleştirdi. Kutlu Doğum Haftası’nın iki haftayı aşkın bir süredir kutlandığını belirten Nalbant, “Efendimizin hayatı ile ilgili çeşitli programlar tertip edildi. Peygamberimizin hayatını anlatmak için iki hafta elbette yeterli bir süre değildir. Bunun için bir sene bile yetmez” dedi. Hz. Muhammed (S.A.V.)’in hayatını anlatmanın kolay bir iş olmadığına vurgu yapan Tahsin Nalbant, “O’nu anlatmak yürek ister. Cenabı Allah onu alemlere rahmet olarak göndermiştir” ifadelerini kullandı.    

 

ÇOCUKLARIMIZA ALLAH VE PEYGAMBER SEVGİSİNİ AŞILAMALIYIZ

 

İmam Hatip öğrencilerince düzenlenen kutlama programına katılmış olmanın kendisi için ayrı bir onur duyduğuna dikkat çeken Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, “Çünkü ben de bir imam hatipliyim. Kapaklı’ya geleli 7 ay oldu. Geleceğe emin adımlarla yürümek istiyorsak, çocuklarımıza Allah ve peygamber sevgisini aşılamalıyız. Unutmayalım ki Allah korkusu olmayan bir insandan her türlü kötülük beklenir” açıklamalarında bulundu.

 

ÇOCUKLARINIZA İLİMİ MİRAS BIRAKIN

 

Tahsin Nalbant’ın konuşmasının ardından program İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinden Eslem Sare Özgedik’in “40 Yaşındasın” şiirini okumasıyla devam etti. Eslem Sare Özgedik’in şiirini okuması sırasında salonda duygu dolu anlar yaşandı. Programda daha sona İlçe Müftüsü İsa Aktaş, Hz. Muhammed’in Medine’ye hicreti ve çocuklara olan sevgisi hakkında konuştu. Müftü Aktaş, “Çocuklarınıza ilmi miras bırakın. Onlara mal mülk bırakacağınıza, tüm malınızı mülkünüzü onu okutmak için harcayın daha iyi” diye konuştu. Program öğrencilerden oluşan koronun seslendirdiği ilahilerle sona erdi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ