Emekli Albay'a Erdoğan'a hakaretten ceza

Recep Tayyip Erdoğan'a Başbakan olduğu dönemde, 31 Mayıs 2014 tarihinde, Vardiya Bizde Platformu'nun Tekirdağ'da düzenlediği Sessiz Çığlık eyleminde hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan em

GÜNDEM 30.04.2015 17:53:00 0
Emekli Albay

Emekli Kurmay Albay Türker Ertürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Başbakan olduğu dönemde hakaret ettiği gerekçesi ile Tekirdağ 4’üncü Asliye Mahakemesi’nde yargılandı. Görülen karar duruşmasında Ertürk’ün Recep Tayyip Erdoğan’a karşı hakaret suçu bulunup, TCK’nın ilgili maddeleri gereği suçun işleniş biçimi, olayın özelliği, saiki ve kastı gözetilerek sanığın fiil ve eyleminden dolayı 11 ay 20 gün hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verildi. Davada ayrıca kendisini avukat ile temsil ettirmiş olduğundan karar tarihi itibariyle geçerli avukatlık asgari ücret tarifesine göre bin 500 TL maktu ücreti vekaletin sanıktan alınarak katılana verilmesine karar verildi.

 

Tekirdağ Adliye’sinde görülen duruşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı Av. Ali Gümüş de yer aldı.

 

Cezayı değerlendiren emekli Kurmay Albay Ertürk, temyize gideceklerini belirterek, "Biz mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Mücadeleye devam edeceğiz. Bunu Tayyip Erdoğan milli mücadelenin büyük komutanı İsmet İnönü’ye yapıyor. Bu hakaret mi? Hakaret ise o da içeri atılmalı. Hakaret değil, siyasi eleştiri hakkını kullandıysa ben de siyasi eleştiri hakkımı kullandım. Buradan kendisine sesleniyorum. Beni asla susturamaz. Biz Mustafa Kemal’in askeriyiz. 11 ay civarında hapis cezası verildi. Biz avukatımız vasıtasıyla buna itiraz edeceğiz. Temyiz edeceğiz. Ülkemizde hukuk yok. Mücadele edeceğiz. Ölümüne mücadele edeceğiz" ifadelerini kullandı.

 

Adliye çıkışı açıklamalarda bulunan emekli Kurmay Albay Ertürk’e TGB üyeleri de destek verdi.

Marmara Haber