14 tesisin temeli atıldı

Çorlu'da düzenlenen temel atma törenine katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ergene havzası içerisinde bulunan 14 tesisin temelini attı

GÜNDEM 29.04.2015 19:40:00 0
14 tesisin temeli atıldı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Tekirdağ’da temel atma törenine katıldı. Eroğlu’nun katılımıyla, 3 adet İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi, 1 adet İçme Suyu İsale Hattı, 1 Adet İçme Suyu Arıtma Tesisi, 1 Adet Gölet Sulaması, 5 adet OSB Atık Su Arıtma Tesisi ve 3 adet İletim Hattı olmak üzere toplam 14 tesisin temel atma töreni Çorlu Belediye Meydanı’nda gerçekleştirildi. Bakan Eroğlu, Ergene havzası için 16 projelerinin olduğunu belirterek, "Ergene’yi kurtarmak boynumuzun borcu. Ergene ile ilgili DSİ o kadar hızlı çalışıyor ki 12 arıtma tesisinin bugünle birlikte tamamının temelini atmış bulunacağız. 30 Aralık 2015’e kadar tamamını bitirmiş olacağız" dedi.

 

TEMEL ATMA TÖRENİ DÜZENLENDİ

 

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çorlu’da yapımına başlanan Ergene Havzası OSB Müşterek Atıksu Arıtma Tesisleri’nde arıtılmış atık suların Marmara Denizi’ne deşarjını sağlayacak 14 projenin temelini attı. Omurtak Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan törene Orman ve Su işleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu ile vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bölgeye yapılacak olan 14 projenin toplam 500 milyon lira olduğunu ve projeler ile Ergene’nin kurtarılacağını söyledi.

 

30 ARALIK 2015’TE BİTİRİLECEK

 

Ergene havzası için 16 dev proje olduğunu dile getiren Bakan Eroğlu,  "Büyük olan şehirlerin atık su tesisleri DSİ tarafından yapacağız tam 12 tane, daha küçük beldelerinkileri iller bankası kapsamında SUKAP tarafından yapılacak. Organize ıslah bölgeleri kurulacak. Bunlar da ekonomik olması amacıyla müşterek arıtma tesislerini kuracak derin deşarj olarak denize verilecek. Bütün dereler ıslah edilecek, barajlar göletler yapılacağız. Ergene’yi kurtarmak boynumuzun borcu.”dedi.

 

DSİ O KADAR HIZLI ÇALIŞIYOR Kİ

 

Konuşmasında arıtma tesisleri üzerinde duran Eroğlu şunları kaydetti: “Ergene ile ilgili DSİ o kadar hızlı çalışıyor ki tam 12 arıtma tesisinin bugünle birlikte tamamının temelini atmış bulunacağız. 30 Aralık 2015’e kadar tamamını bitirmiş olacağız. Sözümüzün eri olarak yerine getirdik Allah’ın izniyle yıl sonuna kadar bitireceğiz. Ben en zor atık su arıtma tesisini bir yılda inşa ederim. Ben Haliç’i bile 30-50 yılda kurtarılmamış bir yeri bir sene de kurtaracak güçteyim. Ama bu iş birliğini sağlamak inanın Türkiye’nin en yüksek barajını inşa etmekten daha zor. Bugün Çorlu, Çerkezköy, Tekirdağ, Yazır, Muratlı, Velimeşe, Ergene, Türkücü ve deniz deşarj tesislerinin temelini atarak Ergene’yi dört dörtlük bir hale getirmiş olacağız. Tekirdağ’ın çevresini değiştirdik, özellikle 13 yılda 8 milyar yatırım yaptık. Tüm Türkiye’ye tam 900 milyar TL yatırım yapmışız. Bugün rahmetli dedemin mezarını ziyaret ettim. 1911 yılında şubat ayında 1. Balkan harbinde şehit düşmüş onu ziyaret ettim. Ben bütün Türkiye’nin 78 milyonun Orman Su İşleri Bakanıyım, ne gerekiyorsa yaparız. Çok sayıda araziyi Tekirdağ’da suladık. Bizim anlayışımızda şu var: İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. Her şey millet için. Bakın ben sanıyordum ki sadece İstanbul’da su sorunu var. İSKİ’den sonra, DSİ Genel Müdürü olduğumda 77 şehirde su problemi varmış, buralara suyu biz getirdik. En büyük desteği bize veren daha önce başbakanımızdı şimdiki Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’dır. Ona şükranlarımızı sunmak benim için bir vazifedir. Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’na teşekkür ediyorum. Sizlerle birlikte bunları bitireceğiz".

 

Bakan Eroğlu, arıtma tesisinin temel atma törenlerini gerçekleştirmesinin ardından Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Adayı Metin Akgün’ün seçim bürosunun açılışına katılmasının ardından karayolu ile ilçeden ayrıldı.

 

Marmara Haber