Bu kez profesyonel aşçılar yarıştı

Dünyaca ünlü yemek şirketi Compass Group tarafından Hacı Fahri Zümbül Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde düzenlenen yemek yarışmasında, 7 aşçı Trakya Bölgesi 1'inciliği için yarışt?

GÜNDEM 29.04.2015 19:32:00 0
Bu kez profesyonel aşçılar yarıştı

Çerkezköy Hacı Fahri Zümbül Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nde düzenlenen Compass Group Yemek Yarışması Trakya Bölgesi elemelerine 7 aşçıbaşı katıldı. Yarışma hakkında bilgi veren Compass Group Trakya Bölge Direktörü Osman Güler, “Trakya Bölgesi’nde en büyük projelerde görev almış aşçıbaşı arkadaşlarımızı seçerek yarışmamıza davet ettik. Bugün burada 1. olan arkadaşımız, Mayıs ayında İstanbul’da yapılacak Türkiye finaline katılmaya hak kazanacak. Türkiye finalinde ilk 3’e giren arkadaşlarımız da Ağustos’ta Dubai’de yapılacak Dünya Yemek Yarışması’na katılmaya hak kazanacaklar” diye konuştu.  

YILLIK CİROSU 20 MİLAR DOLAR

Compass Group’un Türkiye’de ‘Sofra’ adı altında faaliyet gösterdiğine dikkat çeken Osman Gürel, “Compass Group’un Türkiye’de 25 bin, dünyada ise 400 bin çalışanı var. Şirketin yıllık cirosu yaklaşık 20 milyar dolardır. Dünyanın en büyük catering şirketidir. Şirketimiz Çerkezköy Hacı Fahri Zümbül Kız Teknik ve Meslek Lisesi’ne de destek olmaktadır. Bir yandan okulun ihtiyaçlarının karşılanmasına katkı sağlarken, bir yandan da öğrencilere staj ve iş imkanı sunmaktadır” açıklamalarında bulundu.

7 AŞÇI TRAKYA 1’İNCİLİĞİ İÇİN YARIŞTI

Compass Group’un Çerkezköy Hacı Fahri Zümbül Kız Teknik ve Meslek Lisesi’ndeki yemek yarışmasında Selçuk Tuna (Sebzeli Çin Usulü Biriç), Burhanettin Konca (Dana Bonfile), Cevdet Durmaz (Tantuna), Selçuk Akyüz (Mitoz Köfte), Özcan Karakoç (Levrek), Aydoğan Akbaş (Sebzeli Piliç Küpleri) ve Ahmet Aksoy (Büryan) Trakya Bölgesi 1’inciliği için yarıştı.

İŞTE JÜRİ

Yarışmanın jüri üyelikleri ise Compass Group Trakya Bölge Direktörü Osman Güler ile Çerkezköy Hacı Fahri Zümbül Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğretmenleri Gamze Çetin, Hülya Güner, Suat Adıyaman ve Taner Ender yaptı.

BİRİNCİ LEVREK SEÇİLDİ

Yarışma sonunda birinciliği Özcan Karakoç ‘levrek’ isimli yemeği oldu. Yarışmada jürinin değerlendirmesi mutfak becerileri 20 puan, sunum 25 puan, lezzet 25 puan, hijyen ve güvenlik 20 puan, doku 10 puan. 

Haber / Ahmet KARDEŞ