Selimiye'de ücretsiz çorap uygulaması başladı

Osmanlı döneminin en önemli mimari yapılarından biri olan ve Mimar Sinan'ın 'Ustalık Eserim' dediği tarihi Selimiye Camii'ne gelen çorapsız ziyaretçilere 'ücretsiz' çorap daÄ

GÜNDEM 27.04.2015 16:25:00 0
Selimiye

Türk-İslam mimarisinin en önemli eseri olan Selimiye’de insan sağlığının korunması ve caminin temiz tutulması amacıyla Edirne İl Müftülüğü önemli bir adım atarak, camiyi ziyaret etmek isteyen ve ayağında çorabı bulunmayan ziyaretçilere ücretsiz çorap dağıtımı yapmaya başladı. Tarihi camiye ziyarete gelen vatandaşlar ise uygulamanın güzel ve yerinde bir uygulama olduğunu söyledi.

ÇORAPSIZ GİRELEMİYOR

Selimiye Camii Baş İmam-Hatibi Hafız Tamer Alat, tarihi caminin bundan sonraki süreçte çorapsız ziyaret edilemeyeceğini dile getirerek, “Selimiye Camii’ne çorapsız girilmeyecek. Malumunuz, dinimiz temizlik dini, peygamberimiz dinimizin yarısının temizlik olduğumuz söylüyor bizlere. Dolayısıyla temizlik bizim için önemli bir husustur. Buraya gelen ziyaretçilerimize ve vatandaşlarımıza diğerlerinden etkilenmemesi için çıplak ayakla girilmemesi hususunda böyle bir çalışma başlattık. İstanbul’dan bir iş adamımızın katkılarıyla bundan sonra camimizin kapısında böyle gelen kardeşlerimize tek kullanımlık çorap ikram edeceğiz. Camide daha iyi hijyen sağlamak, daha sağlıklı bir şekilde ibadet etmeyi temin etmek için böyle bir uygulama başlattık. İnşallah devamı gelir insanlarımız bu uygulamadan memnun” dedi.

Tarihi Selimiye Camii’ne ibadet ve ziyaret için gelen birçok vatandaş da ’çorap’ uygulamasının doğru ve yerinde bir uygulama olduğunu belirterek, hem temizlik ve hijyen hem de cami adabı açısından daha doğru ve güzel olduğunu kaydetti.

TARİHİ CAMİ 24 SAAT İBADETEDE AÇIK

Bu arada, daha önce Edirne Valiliği marifetiyle başlatılan uygulamalar kapsamında, tarihi cami 24 saat ibadete açılırken, kadın ziyaretçilere hem tek kullanımlık başörtü hem de tesettür kıyafeti verilmeye başlanmıştı.

Marmara Haber