Öğrenciler tiyatroda Hz. Muhammed'i anlattı

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Çerkezköy 75. Yıl Ortaokulu öğrencileri düzenlenen etkinlikte, Hz Muhammed'i anlatan 'Vefa' adlı oyunu sahneledi.

GÜNDEM 17.04.2015 19:19:00 0
Öğrenciler tiyatroda Hz. Muhammed

Çerkezköy’de orta okul öğrencileri Kutlu Doğum Haftası’nda Hz. Muhammed’i anlatan oyun sahneledi. Peygamber Efendimizi Kimler’ tanıyor konulu ‘Vefa’ adlı oyun beğeni topladı.

Önceki akşam saat 19:00’da Halk Eğitim Merkezi düzenlenen programda 75. Yıl Orta Okul öğrencilerinin hazırladığı ‘Kutlu Doğum Haftası’ etkinlikleri gerçekleştirildi. Programa Çerkezköy Kaymakam Metin Kubilay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, Halk Eğitim Merkezi Müdür Vekili Necmi Akman, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Nair, 75.Yıl Ortaokulu Müdürü Metin Demirbağ, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

KUR’AN TİLAVETİ İLE BAŞLADI

75. Yıl Ortaokulu Din Kültürü Öğretmeni Fatih Karakuş’un Kuran-i Kerim tilaveti ile başlayan program daha Merve Demir adlı öğrencinin okuduğu ‘Ben Seni Görmeden Sevdim’ adlı şiir ile devam etti. Okul Öğretmenlerinden Güven Turan ‘Naat’ adlı şiiri ve Çerkezköy İlahi Okuma dalında birinciliği olan Rabianur Bali’nin okuduğu ilahiler katılımcıları duygulandırdı.

PEYGAMBER EFENDİMİZİ KİMLER TANIYOR

Öğrenci ve öğretmenlerin okuduğu ilahi ve şiirlerin ardından ‘Peygamber Efendimizi Kimler Tanıyor’ temalı ‘Vefa’ adlı oyunu sahnelendi. Öğrencilerin performansı büyük beğeni toplarken, ayakta alkışlandı. Program solo ve koro halinde okunan ilahiler ile sona erdi. Programın sona ermesinin ardından sahneye çıkan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay programı gerçekleştiren okul yöneticilerini ve öğrencilerini tek tek kutladı. Kaymakam Kubilay, “Peygamber Efendimizin Kutlu Doğum Haftası’nda bu şekilde anılması ve bunun küçük yaşta öğrencilerimizin sahnelemesi gerçekten çok özel bir durumdur.”ifadelerini kullandı.

Gökhan TEKER