SURİYELİ'LER DİLENMEYE BAŞLADI

İç savaştan kacarak Türkiye'ye göç eden Suriyeliler'den Tekirdağ'a gelenler dilenmeye başladı! Suriyeliler, üstelik dilenirken yanlarına küçük yaştaki çocuklarını da alıyor.?DÃ

GÜNDEM 14.04.2015 18:29:00 0
SURİYELİ

Kadınlar özelikle ‘Suriyeli’ olduklarını belirterek, yardım talebinde bulunurken bu yardımın ‘Para’ olmasının da şart olmadığını söylüyor. Suriyeli kadınlar, “Açız yiyecek de verebilirsiniz” diye sokak sokak esnaftan dileniyor. Görenlerin yüreğini burkan Suriyeli kadınların durumu, yanlarında bulunan çocuklarla birlikte iyice içler acısı bir görüntü veriyor.

 

Çerkezköy’de ikamet eden Suriyeli göçmenlerden dilencilik yapanlara esnaf elinden geldiğince destek oluyor. Ancak, bu durum karşısında huzursuz olan esnafta çok sayıda. Esnaf, “Şu anda bu kadınlara yardım yapıyoruz. Ancak sonu nereye kadar. Her gün sayıları artamay başladı. Zamanla Hatay’da şurada burada yaşanan tatsız olaylar buralarda da yaşanabilir. Yetkililer buna bir önlem almalı.”diyor.

TEKİRDAĞ VALİLİĞİ BİN 993 OLARAK AÇIKLAMIŞTI

Geçtiğimiz şubat ayında MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belent ‘Tekirdağ’da kaç Suriyeli yaşadığını’ Tekirdağ Valiliği’ne sormuş ve aldığı cevabı kamuoyu ile paylaşmıştı. Buna göre, Tekirdağ’da  bin 993 Suriyeli’nin yaşadığı açıklanmış. Bunlardan sadece 214’ünün ikamet izni bulunduğu belirtilmişti. Şubat 2015 tarihi itibariyle Süleymanpaşa İlçesinde 660 kişi, Çorlu İlçesinde 669 kişi, Çerkezköy İlçesinde 586 kişi, Marmara Ereğlisi İlçesinde 48 kişi, Muratlı İlçesinde 4 kişi, Hayrabolu İlçesinde 3 kişi, Ergene İlçesinde 18 kişi, Şarköy İlçesinde 4 kişi, Malkara İlçesinde 1 kişi olmak üzere toplam bin 993 Suriye uyruklu göçmenin Tekirdağ’da değişik adreslerde ikamet ettiği bildirilmişti.

Marmara Haber