Çanakkale'ye anlamlı ziyaret

Anadolu Gençlik Derneği Çanakkale'ye anlamlı bir ziyaret düzenledi. 250 bin genç 250 bin şehitle buluşmak için Çanakkale'ye giderken Çerkezköy'den de 50 Anadolu Gençlik Derneği Üyesi bu

GÜNDEM 12.04.2015 12:46:00 0
Çanakkale

Anadolu Gençlik Derneği, Türkiye’den 250 bin genci Çanakkale’de sabah namazında buluşturdu. “250 bin genç 250 bin şehitle buluşuyor” adlı anlamlı ziyarete Çerkezköy’den de 50 Anadolu Gençlik Derneği üyesi katıldı. Çerkezköy Belediye Meydanı’nda buluşan gençler, saat 00.00’da kalkan otobüsle şehit dedeleriyle buluşmak için Çanakkale’ye doğru hareket etti.  

GENÇLERDEN ÇANAKKALE’YE ANLAMLI ZİYARET

Binlerce Anadolu Gençlik Derneği üyesi genç, Türkiye genelinden hareket ederek şehit dedeleriyle buluşmak için Çanakkale’nin Eceabat sahilinde bir araya geldi. Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı Salih Turhan’ın da katıldığı programda, sabah namazının ardından Eceabat Meydanı’nda Türkiye’nin dört bir yanından gelen gençlere çorba ikramında bulunuldu. Daha önce düzenledikleri “250 bin şehit için 250 bin hatim” etkinliği kapsamında Çanakkale’deki buluşmada 250 bin hatmin de duası yapıldı.

ÇANAKKALE SADECE CEPHEDEN İBARET DEĞİLDİR

Burada yapılan hatim duasının ardından Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı Salih Turhan, “Binlerce genç şehit dedelerinin yolundan yürüdüklerini göstermek için buradalar. Çanakkale sadece cepheden ibaret değildir. Çanakkale Mekke'nin, Medine'nin, Kudüs'ün, Diyarbakır'ın, İstanbul'un müdafaasıdır. Çanakkale İslam'ın başşehrinin müdafaasıdır. Çanakkale ümmetin müdafaasıdır. Irkçı ve bölgeci yaklaşımlarla Çanakkale ruhunu anlamak mümkün değildir. Çanakkale'deki ruh ne muhafazakârdır ne de milliyetçidir. Çanakkale'deki ruh Milli Görüş ruhudur” ifadelerini kullandı.

DEDELERİMİZİN MÜCADELESİNİ ANLAMAK İÇİN GELDİK

 

İttihat ve Terakki’nin yanlış uygulamalarla ve batı hayranı bir zihniyetle kendi değerlerine yabancı bir anlayışla koca bir imparatorluğu parçalanmaya sürüklediğini söyleyen Genel Başkan Turhan, “Çanakkale’de Boğaz, toprak ve gökyüzü adeta şehadet kokmaktadır. Burada 98 yıl önce hakkın batıla galip gelmesi için canlarını feda eden dedelerimizin mücadelesini anlamak ve bunu hissetmek için bir araya geldik.”dedi.

NATO ÜSLERİ ŞEHİT DEDELERİMİZİN KEMİKLERİNİ SIZLATMAKTA

Genel Başkan Turhan konuşmasını şöyle tamamladı:  “Bütün yanlış politikalara rağmen ümmetin çocukları İslam topraklarının çiğnenmemesi için canlarından geçmişlerdir. İtilaf Devletlerinin donanmalarını Çanakkale'den geçirmemiştir. Ancak Almanların yenilmesiyle Osmanlı da yenik sayılmış ve İstanbul işgal edilmiştir. Bugün bu topraklarda bulunan NATO üsleri, füze kalkanı ve patriot rampaları şehit dedelerimizin kemiklerini sızlatmaktadır. Bütün bu olup bitenlere karşın Anadolu Gençlik Derneği’li gençler, Çanakkale ruhunu bu topraklarda temsil etmeye devam ettirmektedir. Bu ruhla da hakkı üstün tutan yeni bir dünya kuracaktır.''

Haber / Ahmet KARDEŞ