BARAJA KAMULAŞTIRMA ENGELİ

Çerkezköy Belediyesi'nin Pınarça Deresi'nde yaşanan su taşkınlarının önüne geçmek için Ambardere mevkiinde planladığı baraj kamulaştırmaya takıldı. Bu arada Çerkezköy Beledi

GÜNDEM 9.04.2015 18:15:00 0
BARAJA KAMULAŞTIRMA ENGELİ

Çerkezköy Belediyesi’ni kamulaştırma şoku! Belediyenin, ilçedeki dere taşkınlarının önüne geçmek için planladığı baraj yapımı kamulaştırma maliyeti nedeniyle tehlikeye girdi. Bu arada Çerkezköy Belediyesi’nin 30 Mart Yerel Seçimleri öncesinde Kaymakamlık Binası yapımı için Otogar’ın yanında imar planlaması yaptığı alan da kamulaştırma engeline takıldı.

BARAJ YAPIMI YATTI!

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, ilçede son yıllarda kronikleşen sorunlardan birine neşter vurmak için Ambardere mevkiinde baraj yapımı amacıyla düğmeye bastı. Ancak proje ihalesi bile yapılan baraj kamulaştırma engeline takıldı. Temmuz ayında yapım ihalesi planlanan baraj alanında çok büyük oranda kamulaştırma yapılması gerektiği ortaya çıktı. Yüksek maliyetli kamulaştırmayı Çerkezköy Belediyesi’nin kendi bütçesi ile aşmasının imkansız olduğunu söyleyen Belediye kaynakları, “Baraj işi şu haliyle mümkün değil. Çok büyük rakamlarda kamulaştırma yapmak gerekiyor. Bu da imkansız.”diyor.

BİR ENGEL DE KAYMAKAMLIĞA

Çerkezköy Belediyesi ikinci şoku ise Kaymakamlık Binası için ayrılan yerde yaşadı. 30 Mart Yerel Seçimleri’nden önce Belediye Başkanı Ali Ertem tarafından yeni Otogar Binası yanında ayrılan Kaymakamlık Binası yeri de kamulaştırma yapılmadığı gerekçesi ile sürüncemede kaldı. Bölgede özel mülkiyeti bulunan vatandaşların açtığı dava nedeniyle uzun süredir beklemede olan alanda Çerkezköy Belediye Meclisi imar düzenlemesi yapmıştı. İlerleyen süreçte Çerkezköy Belediyesi’nin Kaymakamlık yeri olarak yeniden bir imar düzenlemesi yapması bekleniyor.

Marmara Haber